|||

Det eneste jeg ønsker mig til jul, er det perfekte research- og noteværktøj til macOS og iOS…

Jeg har efterhånden brugt alt, alt for mange timer på at jagte en app, der kan hjælpe med at indsamle, organisere og behandle information og research. Men det er aldrig lykkedes at finde en rigtig god løsning.

Det tætteste jeg er kommet, er nok Evernote - men deres software havde nogle grundlæggende problemer og blev clunky og tungt med tiden.

Der er også mange gode ideer i KeepIt - men appen er grim og har også basale mangler (i forhold til mine ønsker), og så er den for mig slet ikke intuitiv at bruge.

DevonThink kunne muligvis også være interessant at se på, men appen er temmelig dyr og virker som overkill (og deres iOS-apps halter vist noget bagefter).

Så…vi er tilbage ved, at nogen burde designe det helt rigtige værktøj - til mig.

Skulle du sidde derude med en tam udvikler, så er her mine feature-drømme:

Basale funktioner

Markdown-baseret notetagning - det skal være lige så nemt at lave nye noter som i Drafts, og jeg ville elske hvis man på samme måde kunne “sende teksten videre” til emails, reminders, kalender, etc.

Bogmærker - jeg bogmærker tit sites, især hvis det er nogen man løbende kan vende tilbage til, og for tiden bruger jeg Raindrop til at organisere dem.

Indsamling af artikler i “læs-let”-format - jeg veksler lidt mellem Instapaper og Pocket. De har begge hver deres fordele, uden at være lige i øjet nogen af dem.

Håndtering af pdf-filer inklusive annotering - jeg vil også kunne importere, tagge og annotere pdf-filer. Det kan være aktuelle dokumenter som skal hurtigt ind og ud, eller rapporter og den slags, der mere fungerer som referencemateriale.

Tegninger og håndskrevne noter - jeg vil hurtigt kunne tegne eller skrive i hånden med min Apple Pencil på Padden, gerne som en del af en note, men også som selvstændigt dokument. Mine foretrukne app (der dog kan meget mere end nødvendigt) er Goodnotes.

Behandling og organisering

Synkroniseret, lokalt lager - jeg vil helst have en app, der gemmer alting i en særlig mappe i iCloud Drive eller Dropbox, så jeg ikke risikerer at have i en app, hvor jeg ikke kan tilgå indholdet eller får svært ved at eksportere det senere.

Mapper - jeg vil gerne kunne lave en overordnet organisering, også på tværs af filtyper.

Tagging - men det skal også være muligt at lave en mere detaljeret organisering, med emneord og mulighed for flere tags på enkelte filer.

Sammenknytning af relateret indhold - det er den helt store ønske-funktion, som Evernote til dels havde held med. Når jeg fx sidder og skriver på et manus om machine learning eller selvkørende biler, så skal appen selv komme med auto-suggestions til relateret indhold, baseret på fuldtekst-søgning, tags og eventuelt websøgninger.

Highlights og noter - jeg vil have mulighed for at highlighte alle disse dokumenter og indholdstyper, og så skal de highlights kunne deles, organiseres på tværs, og være selvstændige bidder til ovenstående ‘sammenknytning’ af indhold.

Lidt vildere ønsker

Jeg kunne godt tænke mig muligheden af også at kunne organisere noter, bookmarks, highlights, pdf’er, etc i en slags mindmaps, hvor man kan trække previews/ikoner for de enkelte filer rundt og organisere dem på forskellige måder for at udforske flow og sammenhænge.

Og jeg kunne også godt tænke mig, nu vi er ved mindmaps, at et håndtegnet mindmap med et tryk på en knap kunne laves til et “rigtigt” mindmap (med digital tekst, redigerbare forbindelser, vedhæftede filer, etc).

Der dukker sikkert flere ønsker op henad vejen, men dette var lige de vigtigste…

Make it work, tak :-)

Up next En væg af Macs i Datahistorisk Museum Rejse-revival - farvel, Indien For 30 år siden i dag sagde vi farvel til Indien for at drage videre mod Thailand. Vi spiste lidt toast og den værste porridge endnu oplevet. Så
Latest posts Vandretur på den afslappede facon De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration