|||

Vold med vold på

Jeg ved ikke om det bare er mig, der er ved at blive gammel og følsom. Men det virker som om vold i film og tv er blevet væsentlig mere udpenslet og ondskabsfuld de senere år.

Jeg er begyndt på adskillige film og serier på Netflix på det seneste, som jeg så har opgivet kort tid efter, fordi jeg ikke kunne holde de grafiske volds-scener ud.

Det er for så vidt fint nok, at man gerne vil være volden mere realistisk, og ikke bare lade folk falde om i baggrunden med lidt rødt på skjorten når de bliver skudt, men det kan sagtens gøres mere vedkommende og ubehageligt uden at man behøver lave decideret splatter.

Det er ikke modigt - det er bare kunstigt blod

For mig lader det til, at folkene bag forveksler udpenslet ultravold med edgy og gritty realisme, og konsekvensen er at jeg bare slukker.

Jeg indrømmer som sagt, at jeg måske bare er blevet gammel, men jeg vil altså hellere se en solid krimi med fokus på drama og karakterer - som fx Happy Valley eller Broadchurch - end en af de uendeligt mange high concept-serier om folk, der slår andre folk ihjel på udspekulerede måder.

(Og i øvrigt viser serier som Mindhunter jo også, at selv seriemorderjæger-serier kan laves sobert, spændende og med tryk på drama, snarere end selve mordene…).

Så - hvis nogen lige gider fixe dén?

Up next Linseleg på mobilen Scifi-doku på første klasse
Latest posts Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads