|||

Vold med vold på

Jeg ved ikke om det bare er mig, der er ved at blive gammel og følsom. Men det virker som om vold i film og tv er blevet væsentlig mere udpenslet og ondskabsfuld de senere år.

Jeg er begyndt på adskillige film og serier på Netflix på det seneste, som jeg så har opgivet kort tid efter, fordi jeg ikke kunne holde de grafiske volds-scener ud.

Det er for så vidt fint nok, at man gerne vil være volden mere realistisk, og ikke bare lade folk falde om i baggrunden med lidt rødt på skjorten når de bliver skudt, men det kan sagtens gøres mere vedkommende og ubehageligt uden at man behøver lave decideret splatter.

Det er ikke modigt - det er bare kunstigt blod

For mig lader det til, at folkene bag forveksler udpenslet ultravold med edgy og gritty realisme, og konsekvensen er at jeg bare slukker.

Jeg indrømmer som sagt, at jeg måske bare er blevet gammel, men jeg vil altså hellere se en solid krimi med fokus på drama og karakterer - som fx Happy Valley eller Broadchurch - end en af de uendeligt mange high concept-serier om folk, der slår andre folk ihjel på udspekulerede måder.

(Og i øvrigt viser serier som Mindhunter jo også, at selv seriemorderjæger-serier kan laves sobert, spændende og med tryk på drama, snarere end selve mordene…).

Så - hvis nogen lige gider fixe dén?

Up next Linseleg på mobilen Scifi-doku på første klasse
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh