|||

Vi skal gøre modstand

Ja, jeg er lige et par dage på baghjul, men nu har jeg også fået læst Naomi Kleins fine artikel How big tech plans to profit from the pandemic

Det er godt nok en barsk omgang, og jeg gætter på at især Google og Amazon sidder med røde ører.

​Som altid må jeg dog indrømme, at jeg godt kan gå lidt i Rasmus Modsat, når folk bliver lidt for kategoriske - også når det gælder tech-bashing.

Så jeg er glad for at Klein også selv nuancerer tingene - og peger på, at det jo (mest?) er firmaerne bag, snarere end teknologien selv, der er problemet.

The question is: will that technology be subject to the disciplines of democracy and public oversight, or will it be rolled out in state-of-exception frenzy, without asking critical questions that will shape our lives for decades to come?

Jeg synes dog også at en af de afsluttende pointer er glimrende:

Tech provides us with powerful tools, but not every solution is technological.

Up next Om at lytte til byen Hvordan lyder en by? Og hvordan lyder dens indbyggere? Og hvad kan man få ud af at lytte til den og dem? Dagens #langlæser er Urban Auscultation: Skal skal
Latest posts Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde