|||

Vi skal gøre modstand

Ja, jeg er lige et par dage på baghjul, men nu har jeg også fået læst Naomi Kleins fine artikel How big tech plans to profit from the pandemic

Det er godt nok en barsk omgang, og jeg gætter på at især Google og Amazon sidder med røde ører.

​Som altid må jeg dog indrømme, at jeg godt kan gå lidt i Rasmus Modsat, når folk bliver lidt for kategoriske - også når det gælder tech-bashing.

Så jeg er glad for at Klein også selv nuancerer tingene - og peger på, at det jo (mest?) er firmaerne bag, snarere end teknologien selv, der er problemet.

The question is: will that technology be subject to the disciplines of democracy and public oversight, or will it be rolled out in state-of-exception frenzy, without asking critical questions that will shape our lives for decades to come?

Jeg synes dog også at en af de afsluttende pointer er glimrende:

Tech provides us with powerful tools, but not every solution is technological.

Up next Om at lytte til byen Hvordan lyder en by? Og hvordan lyder dens indbyggere? Og hvad kan man få ud af at lytte til den og dem? Dagens #langlæser er Urban Auscultation: Skal
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot