|||

Ugens Pensum #24

Om journaler, ytringsfrihed og flere stikke-af-drømme…

Dagbøger, journaler og tracking

For nylig lavede jeg en episode af min con amore-podcast work.flow, hvor jeg sammen med min bedre halvdel, Line, talte om analoge og digitale værktøjer til at skrive dagbog (der mangler et godt dansk udtryk for journaling).

Personligt er jeg blevet ret glad for Day One, men min udkårne sværger til sin såkaldte Bullet Journal - og det har hun nu skrevet en artikel om til Kommunikationsforum.

Hvis man ikke rigtig er til nogen af delene, så har Lifehacker lige skrevet en post med et par alternative muligheder.

Åbenhed vs ytringsfrihed vs censur

Bill Thompson er en af mine helte. Han har været tech-journalist på BBC i årevis, og er bla. fast tilbagevendende vært-ekspert på Click (et Harddisken-lignende magasinprogram, der dog har skiftet værter og titel nogle gange gennem årene).

Udover det, så er han superskarp og vidende generelt, og har et særligt fokus på open source, åbenhed, deling og den slags. Et tech-mensch, med andre ord.

Forleden skrev han en glimrende artikel om udfordringerne med at lave et internet, der både er åbent, respekterer ytringsfrihed og begrænser hadsk tale og andre digitale overgreb.

Den kan læses her.

(Nu sagde jeg, at Bill er en af mine helte. Han har dog en sort anmærkning i den store bog, fordi jeg engang var 2 minutter fra selv at være gæste-ekspert i programmet - jeg var på studietur - fordi han ikke var dukket op. Og så kom han sgu alligevel, og satte en stopper for min BBC-karriere…)

Ah, at trække sig tilbage….

Endelig, i en noget anden afdeling, så rammes jeg jo løbende af en trang til at tage langt væk og leve i nogenlunde fred og ro, fjernt fra verdens larm.

En mulighed kunne jo være at finde et sted, der var billigt nok til at man faktisk næsten kunne gå på pension allerede.

Treehugger har hugget lidt fra en anden artikel, og udvalgt 8 steder at trække sig tilbage til, som faktisk lyder ganske fine. Lige nu er jeg særlig tiltrukke af Kroatien, af en eller anden grund…

#tweet

Up next magic mac storage Det er svært at slappe af Et af målene med min tilværelse som freelancer/selvstændig er at kunne skrue lidt ned for arbejdstiden - kan jeg få tingene til at hænge sammen med
Latest posts Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads