|||

Tilbage til Alfred

De fleste Mac-ejere kender og bruger Spotlight – det dér søgefelt som dukker op når man taster Cmd+Space, og som giver nem og hurtig adgang til at åbne apps og filer og tømme skraldespand og så videre.

Men der findes også tredjeparts-apps, som booster funktionerne i ‘launch’ og er en slags Spotlight på steroider.

I gamle dage var Quicksilver den populære app blandt de cool kids, men i de senere år har det primært været Alfred og Launchbar, som har været forrest i bussen.

Jeg var selv længe glad bruger af Alfred, men blev forrige år tiltrukket af at prøve noget nyt, og sprang over på Launchbar.

Og det har været…okay, selvom jeg aldrig rigtig har følt mig helt så hjemme i Launchbar som jeg gjorde i Alfred.

Tilbage til butleren

Så forleden pakkede jeg Launchbar ned, og hoppede tilbage til butler-appen – og det føles virkelig som at lande på den rigtige hylde igen.

Det er dog ikke fordi jeg er hardcore powerbruger af Alfred. Jeg starter apps og åbner filer og laver søgninger, men jeg har kun enkelte såkaldte ‘workflows’ – en slags automatiseringer som man kan downloade og installere (eller bygge selv) i Alfred.

Ikke desto mindre, så har det for mig været nemmere at tilegne mig en rutine med Alfred end det nogensinde blev med konkurrenten.

Men dælme om jeg så ikke i dag lige lyttede Mac Power Users med Viticci som gæst, der var helt oppe at køre over en ny spiller på banen – nemlig Raycast!

Jeg har kun lige akkurat nået at installere den nye dreng i klassen, men det ser vældig fristende ud – med udvidelser og smarte kommandoer til alt fra clipboard over app-kontrol til vinduer på skærmen.

Jeg glæder mig til at lege – selvom jeg næsten også allerede er lidt bange for, om Alfred igen bliver skubbet af pinden…

Up next Videnskab i krise Jeg har de seneste dage med lige dele fornøjelse og rædsel læst Stuart Richies fremragende “Science Fictions”, om den udbredte krise i videnskabens Kobo update Sagaen fortsætter – og de små detaljer begynder at gøre sig bemærket i hverdagen. Grundlæggende er jeg stadig ganske tilfreds med at have skiftet
Latest posts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline