|||

Tilbage til Alfred

De fleste Mac-ejere kender og bruger Spotlight – det dér søgefelt som dukker op når man taster Cmd+Space, og som giver nem og hurtig adgang til at åbne apps og filer og tømme skraldespand og så videre.

Men der findes også tredjeparts-apps, som booster funktionerne i ‘launch’ og er en slags Spotlight på steroider.

I gamle dage var Quicksilver den populære app blandt de cool kids, men i de senere år har det primært været Alfred og Launchbar, som har været forrest i bussen.

Jeg var selv længe glad bruger af Alfred, men blev forrige år tiltrukket af at prøve noget nyt, og sprang over på Launchbar.

Og det har været…okay, selvom jeg aldrig rigtig har følt mig helt så hjemme i Launchbar som jeg gjorde i Alfred.

Tilbage til butleren

Så forleden pakkede jeg Launchbar ned, og hoppede tilbage til butler-appen – og det føles virkelig som at lande på den rigtige hylde igen.

Det er dog ikke fordi jeg er hardcore powerbruger af Alfred. Jeg starter apps og åbner filer og laver søgninger, men jeg har kun enkelte såkaldte ‘workflows’ – en slags automatiseringer som man kan downloade og installere (eller bygge selv) i Alfred.

Ikke desto mindre, så har det for mig været nemmere at tilegne mig en rutine med Alfred end det nogensinde blev med konkurrenten.

Men dælme om jeg så ikke i dag lige lyttede Mac Power Users med Viticci som gæst, der var helt oppe at køre over en ny spiller på banen – nemlig Raycast!

Jeg har kun lige akkurat nået at installere den nye dreng i klassen, men det ser vældig fristende ud – med udvidelser og smarte kommandoer til alt fra clipboard over app-kontrol til vinduer på skærmen.

Jeg glæder mig til at lege – selvom jeg næsten også allerede er lidt bange for, om Alfred igen bliver skubbet af pinden…

Up next Videnskab i krise Jeg har de seneste dage med lige dele fornøjelse og rædsel læst Stuart Richies fremragende “Science Fictions”, om den udbredte krise i videnskabens Kobo update Sagaen fortsætter – og de små detaljer begynder at gøre sig bemærket i hverdagen. Grundlæggende er jeg stadig ganske tilfreds med at have skiftet
Latest posts Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde