|||

The Ruins af Mat Osman

Når jeg skal ud at rejse har jeg for vane at forsøge at finde bøger, der foregår de steder jeg skal besøge.

Det giver altid en særlig stemning at læse historier, når man kan gå ud at se de steder de finder sted – og samtidig giver det byerne en ekstra dimension, at man kan tænke “nåja, det var her at… et eller andet”.

Sommerferien går i år blandt andet til London, og på den ene side er det fint, fordi det er nemt at finde en røvfuld bøger der foregår dér, men på den anden side er det måske lidt kedeligt, fordi jeg allerede kender byen og i øvrigt har læst en masse historier derfra.

Jeg valgte dog to nye værker fra London her inden turen: dels Edward Rutherfords “London” (et monsterværk som om ikke andet har sider nok til togtur både ud og hjem), og så et sats med Mat Osmans “The Ruins”.

Jeg kom dog til at tyvstarte op (og tyvslutte, hvis det er et ord) “The Ruins” inden turen, og kan derfor allerede nu berette, at den absolut ikke var tosset.

Mat Osman – The RuinsMat Osman – The Ruins

Bogen er en slags småsyret krimi-drama fra musikverdenen i London, i 2010 eller deromkring. Hovedpersonen Adam opdager at hans musiker-tvilingebror Brandon er blevet skudt under mystiske omstændigheder, og ender med at udgive sig for at være Brandon i et forsøg på at forstå hvad der er sket – samtidig med at han via videosamtaler bliver mere og mere lun på brorens enke, der bor i Californien…

Jeg vil ikke sige at The Ruins er et mesterværk, men den var afgjort underholdende og rigtig velskrevet med masser af små twists, og så lever jeg med at personerne grænsede det til utroværdige, og at plottet var alt for detaljeret og intrikat til rigtig at flyde naturligt.

Mat Osman er i øvrigt bassist i Suede og bror til Richard Osman, der også er forfatter, blandt andet til senior-krimi-sensationen “The Thursday Murder Club.” Kreativ familie, må man sige…

Up next NotePlan rykker – igen SetApp prøveperiode
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot