|||

Skuespillerbøger

Jeg har ikke fået skrevet så meget her på bloggen om de bøger jeg læser, selvom jeg vistnok kom til at love det på et tidspunkt.

Så lad mig bare lige kort samle op på et par ret fine romaner jeg fik snuppet i løbet af sommeren.

De har det tilfælles, at de begge er skrevet af ret succesfulde skuespillere, som så lige flexer og viser at de faktisk også kan skrive bøger – i hvert fald når det gælder den verden de kender fra film og teater!

Slackerboy kan skrive

Den første er Ethan Hawkes “A Bright Ray of Darkness”, der til dels bygger på hans egne oplevelser fra en Shakespeare-produktion i New York.

Ethans fine bogEthans fine bog

Hovedpersonen er på social og personlig deroute efter en ekstremt offentlig udenomsægteskabelig affære, men er samtidig en af hovedpersonerne i opsætningen af Henry V.

Vi følger hans hverdag med kostumer og kollegasladder og delebørn og alkohol, og det er både underholdende, vedkommende, rørende og sjovt.

Manden kan skrive!

Showbusiness og skrivemaskiner

Bog nummer to er skrevet af ingen ringere end Tom Hanks, og hedder noget så mundret som “The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece.”

Den handler om…ja, produktionen af en superheltefilm, baseret på en obskur undergrundstegneserie fra 70’erne.

Vi følger både forhistorien med familieballade helt tilbage omkring Anden Verdenskrig og selvfølgelig selve planlægningen og produktionen af filmen, der bliver optaget on location i en lille flække i det nordlige Californien.

Romanen skifter mellem mange tider, steder og stemmer – for selvom der er en håndfuld hovedpersoner, så er der ikke én, der er den vigtigste. Vi følger både instruktøren, producenten, skuespillerne, klipperen, den praktiske gris på sættet og mange flere.

Også her bliver jeg nødt til at bukke mig i anerkendelse.

Jeg vidste godt at Tom Hanks var skrivemaskinefetichist og fiflede med andre ting end sine film, men han er altså også en aldeles kapabel ordsmed.

Jeg synes måske ikke at “The Making of…” er helt oppe på niveau med Michael Chabons fantastiske “The Amazing Adventures of Kavalier & Clay”, men næsten.

Så – uanset om du synes det er sjovt at læse skuespillerbøger eller ej, så er begge romaner afgjort værd at læse 👍

Up next Bare jeg ikke svarer forkert Opgave-varigheder i Todoist
Latest posts Vandretur på den afslappede facon De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration