|||

Opgave-varigheder i Todoist

Oh, shit.

Nu var jeg ellers lige ved at have tævet mig selv til at blive i mit NotePlan-system (se fx tidligere post), og så opdagede jeg pludselig søndag aften, at Todoist ENDELIG har omfavnet task durations.

Masser af kasser!Masser af kasser!

(Og nej, du skal ikke spørge hvorfor jeg sad og dimsede med todo-apps søndag aften).

Opgaver og tid

Som faste læsere af mine timeblocking-kvabbabelser vil vide, så er jeg fast overbevist om, at brugen af en kalender til planlægningen af mine dage er noget af det eneste der holder mig bare nogenlunde på sporet.

Og derfor irriterer det mig også meget, at det i hvert fald historisk har været så svært at få task managers til at omfavne ideen.

Det handler både om at kun få af dem har kunnet håndtere forventede varigheder på opgaver, og så om at endnu færre har haft gode integrationer til kalenderapps (eller et eget kalender-view), så man nemt kan danne sig et overblik over hvad man skal lave hvornår.

Kalenderkasser i Todoist

Todoist har tidligere haft en…jævn…integration til Fantastical (som jeg har kortlagt i pinagtige detaljer her), men det er altså først for nylig at opgave-varighed er blevet en ‘rigtig’ feature.

Det er jeg naturligvis glad for – men det var måske ikke det bedste tidspunkt for mig at opdage det på.

Jeg har pænt tryk på for tiden, men jeg kunne SIMPELTHEN ikke lade være med at kaste mig over Todoist igen for at afprøve den nye funktion i praksis.

Ikke desto mindre, så er det altså lidt bekymrende for mig, at jeg har så lille selvkontrol og FOMO med de her ting…

Og det betød så nogle halvstressede stunder med flytning af opgaver fra Reminders og NotePlan, med opsætning af diverse iDimser – og så, for at det ikke skal være løgn, en lille flytning tilbage til Obsidian.

Samtidig med Todoist-balladen har MacSparky nemlig offentliggjort sin Obsidian-guide og genantændt min passion, og så har Obsidian oven i købet også et Todoist-plugin, så alting begynder at kunne hænge sammen.

Jamen, det var nødvendigt…

Min undskyldning er, at jeg har nogle praktisk/principielle udfordringer med NotePlan.

På den ene side er rigtig glad for NotePlan og det fantastiske community rundt om udvikleren, Eduard, der gør et glimrende arbejde for at skabe en tight kombination af noter, opgaver og timeblocks.

På den anden side, så skal der ikke gå ret meget galt i sådan en alt-i-et-app, før hele korthuset ramler. Og der har været nogle små sten i skoen på det sidste, må jeg indrømme – primært nok fordi jeg har en del forskellige opgaver med mange forskellige underopgaver, og når man kommer over et vist antal ting på lidt for mange huskelister, så begynder det (for mig) at kræve en dedikeret task manager….

Så Todoist lokkede på det helt rigtige tidspunkt (selvom det kostede mig lidt hektisk tasteri i de små pauser i løbet af dagen).

Omvendt kan jeg godt være lidt nervøs for at der dukker nogle irritationsmomenter op især i Todoist de kommende dage, som potentielt kan betyde at jeg skal 2-3-4 skridt tilbage igen…

Jeg har allerede fundet et par ting, som jeg i hvert fald skal skrive til Todoist og brokke mig lidt over – men heldigvis foreløbig ingen deciderede dealbreakers 🤞

Stay tuned.

Up next Skuespillerbøger Dagens citat - om svære spørgsmål Det er virkelig rigtig kompliceret! Hvem kan vi skyde skylden på for at gøre det nemmere at forstå? (Podcasten “The Bugle”) Jeg synes det ganske
Latest posts Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak