|||

Serieanbefalinger efterår 2022

Som faste følgere vil vide, så har vi for vane her i husholdningen at hoppe mellem forskellige streamingtjenester, i stedet for bare at have abonnement på en håndfuld samtidig.

Jeg må dog indrømme, at jeg indtil videre er ret trofast mod Apple TV+. Der er ikke tonsvis af indhold, men de er ret gode til at dryppe lokkende serier (og film) af generelt højt niveau udover månederne, så man hele tiden liiiige skal have en til…

Aktuelt har vi dog også forsøgt os med Viaplay, der ganske vist har imponeret med et ret solidt bagkatalog af film jeg gerne vil se (igen), men faktisk også har et par fine serier.

Om et par dage er vi tilbage på HBO Max for en stund, men hvis man nu sidder derude og har Viaplay, så vil jeg gerne anbefale disse to serier, som jeg har nydt den sidste måneds tid:

Gaslit

Virkelig flot periodedrama om Watergate-skandalen, med Julia Roberts og Sean Penn i et par bærende roller.

Julia Roberts er godt skudt op med ekstra puder på maven og højt hår, men især Sean Penn er sminket til nær-ukendelighed – uden at nogen af delene dog lægger dæmper på deres fantastiske skuespil.

Det kan godt være at det meste er sagt og skrevet om Watergate, men Gaslit er både spændende, underholdende, sjov og skræmmende – og formår at favne både de politiske og især de menneskelige dramaer.

Hierro

En mere klassisk krimiserie, som dog virkelig får medvind gennem sin fantastiske lokation – øen Hierro som tilhører Spanien men ligger helt isoleret vest for Afrika.

En ny dommer kommer til øen og skal opklare et mord på en ung mand, samtidig med at hun skal tackle de indspiste lokale, der både kender hinanden og hader hinanden på kryds og tværs.

Virkelig flotte billeder af de vilde landskaber – og så er det også bare godt at møde en lidt anden kultur og et andet sprog end det sædvanlige engelsk-amerikanske…

State of the Union

Og så lige en bonus, nu hvor vi er ved at hoppe tilbage på HBO.

Jeg fik et tip om State of the Union fra min podcast-makker Tina, og er allerede begejstret.

Serien følger i korte afsnit (10-15 minutter) et par der mødes inden de skal følges over til den par-terapeut de går hos hver uge.

Små hverdags-snapshots med både dyb følsomhed, humor og glimrende skuespil af Rosamund Pike og Chris O’Dowd.

Up next Nattebyggeri Kontoret kl 6 om morgenen
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh