|||

Serieanbefalinger efterår 2022

Som faste følgere vil vide, så har vi for vane her i husholdningen at hoppe mellem forskellige streamingtjenester, i stedet for bare at have abonnement på en håndfuld samtidig.

Jeg må dog indrømme, at jeg indtil videre er ret trofast mod Apple TV+. Der er ikke tonsvis af indhold, men de er ret gode til at dryppe lokkende serier (og film) af generelt højt niveau udover månederne, så man hele tiden liiiige skal have en til…

Aktuelt har vi dog også forsøgt os med Viaplay, der ganske vist har imponeret med et ret solidt bagkatalog af film jeg gerne vil se (igen), men faktisk også har et par fine serier.

Om et par dage er vi tilbage på HBO Max for en stund, men hvis man nu sidder derude og har Viaplay, så vil jeg gerne anbefale disse to serier, som jeg har nydt den sidste måneds tid:

Gaslit

Virkelig flot periodedrama om Watergate-skandalen, med Julia Roberts og Sean Penn i et par bærende roller.

Julia Roberts er godt skudt op med ekstra puder på maven og højt hår, men især Sean Penn er sminket til nær-ukendelighed – uden at nogen af delene dog lægger dæmper på deres fantastiske skuespil.

Det kan godt være at det meste er sagt og skrevet om Watergate, men Gaslit er både spændende, underholdende, sjov og skræmmende – og formår at favne både de politiske og især de menneskelige dramaer.

Hierro

En mere klassisk krimiserie, som dog virkelig får medvind gennem sin fantastiske lokation – øen Hierro som tilhører Spanien men ligger helt isoleret vest for Afrika.

En ny dommer kommer til øen og skal opklare et mord på en ung mand, samtidig med at hun skal tackle de indspiste lokale, der både kender hinanden og hader hinanden på kryds og tværs.

Virkelig flotte billeder af de vilde landskaber – og så er det også bare godt at møde en lidt anden kultur og et andet sprog end det sædvanlige engelsk-amerikanske…

State of the Union

Og så lige en bonus, nu hvor vi er ved at hoppe tilbage på HBO.

Jeg fik et tip om State of the Union fra min podcast-makker Tina, og er allerede begejstret.

Serien følger i korte afsnit (10-15 minutter) et par der mødes inden de skal følges over til den par-terapeut de går hos hver uge.

Små hverdags-snapshots med både dyb følsomhed, humor og glimrende skuespil af Rosamund Pike og Chris O’Dowd.

Up next Nattebyggeri Kontoret kl 6 om morgenen
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot