|||

RX9 – nu på Apple Silicon

For halvandet års tid siden købte jeg i dyre domme en app med det funky(!) navn iZotope RX8, som indeholder en række filtre og plugins, der kan bruges til at rense, behandle og manipulere min lydfiler.

I åbenhedens hellige navn kan jeg fortælle, at jeg blandt andet bruger RX8 til at fjerne små kliklyde fra min mund, som plager mig fra tid til anden.

Appen er også ret fantastisk til at begrænse ekko’et fra ikke-lydbehandlede rum og hårde flader, og det har generelt været en sand gave for lyden i mange af de fjern-interviews jeg har lavet de sidste par år.

Så – dyrt, men godt. (Jeg tror jeg gav i størrelsesordenen 2500 kroner for RX8).

Ikke desto mindre, så købte jeg forleden også en opdatering til den nyeste version, RX9, formedelst endnu ca 1300 kr, incl. moms.

Der er ikke kommet fancy nye filtre eller et omkalfatret interface, men iZotope har (endelig) fået taget sig sammen til at lave en version af RX, der er målrettet til Apple Silicon, altså Apples egenudviklede version af ARM-chips.

Fuld værdi for pengene

Og det giver den ondelyneme smæk for skillingen. En ‘deverb’-filtrering tager nu ikke længere halvandet minut for 30 minutters optagelse, men måske bare 20-25 sekunder, og RX9 fjerner mundkliklyde på en fjerdedel af den tid det tog før.

Det er måske ikke meget i absolutte tal, men det er for mig afgjort pengene værd. Der er kolossal forskel for mig på at vente i halvandet-to minutter på en proces, og så 15-25 sekunder.

Det første er langsomt nok til at jeg bliver distraheret og begynder at lave noget andet, det andet er hurtigt nok til at jeg bare venter på at filen er klar, så jeg kan redigere videre.

Fuldfed 👍 herfra.

Up next Ice, ice baby Et skridt frem og to til browser Som man måske vil huske har jeg de sidste par uger vaflet lidt frem og tilbage mellem browsere. Ikke fordi jeg egentlig har været utilfreds med
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot