|||

Reminders – why, Apple, why?

Advarsel: Rant på vej

Mit forhold til Apple Reminders-appen burde tage ved lære af de gamle fyrværkeri-kampagner.

Man skal aldrig gå tilbage til en fuser.

Ikke desto mindre bliver jeg ved og ved med at prøve, hver gang der kommer nye funktioner, eller jeg hører en af mine faste podcast-venner fortælle at de nærmest bruger Reminders som projektværktøj og mener at appen er helt fantastisk.

Jeg synes ellers de fleste af folkene fra Macstories, Upgrade, Mac Power Users og Connected er vældig fornuftige, men lige her har de simpelthen kollektivt tabt sutten.

Åh, hvis bare jeg kunne bruge Reminders

Jeg ville ælske at kunne bruge Reminders, fordi den er så dybt integreret i Apples systemer, og fordi den indrømmet har nogle ret kapable features efterhånden – fx med smarte lister og tags.

Men hver gang jeg lader mig friste til at prøve, så går der cirka 10 minutter før jeg igen sidder og råber af skærmen i frustration, fordi appen simpelthen er propfuld af helt urimeligt dårlige UX-beslutninger.

I dag blev jeg lokket af en opdatering i Fantastical, som nåede at gøre mig temmelig begejstret – inden, ja du har gættet det, jeg blev ramt af virkeligheden endnu en gang.

(Jeg beklager hvis mine kalender-todo-eksperimenter hænger jer ud af halsen, men jagten på det gode værktøj fortsætter. For baggrund her se fx mit seneste Todoist-forsøg).

Reminders i min kalender-app

Den hurtige baggrund:

Opgaver fra Reminders kan vises i Fantastical-kalenderen, men jeg har ikke kunnet gå all-in med Reminders i mit timeblocking-system, fordi blokkene med opgaver ikke kunne gives en varighed i kalenderen.

Men det kan de så nu (eller jeg har i hvert fald lige opdaget det nu)!

Så jeg var pænt oppe at køre, da jeg opdagede at jeg nemlig kunne give Reminders-blokkene en varighed ved simpelthen at skrive fx [45m] eller [120m] i titlen, og så blev opgaven ovre i Fantastical automatisk sat til tre kvarter eller to timers længde.

OpgavehåndtagOpgavehåndtag

Og hvis jeg ville ændre på varigheden, så kunne jeg enten skrive et nyt tal, eller bare trække i “håndtagene” på eventen – og vupti, så var der en blok i min kalender der viste hvilken opgave jeg skulle arbejde på, hvornår og i hvor lang tid (forventet).

Men før jeg i begejstring begyndte at flytte opgaver fra Things til Reminders, så besluttede jeg – trods alt klog af skade – at teste nogle småting.

Og jeg ramte hurtigt Reminders-muren igen.

Hvorfor, Apple, hvorfor?

For det første er det helt utroligt så meget man skal klikke eller tappe på skærmen for at lave simple ting – man savner hurtigt Todoists natural language input eller bare de okay genveje i Things.

Men det er bare som det plejer at være…

Dét som virkelig knækkede mig i dag og fik mig til at fare til tasterne, var behandlingen af subtasks.

Én ting er, at subtasks ikke bliver vist i kalenderen i Fantastical – for selvom det ville være et stort ønske for mig, så kan jeg godt forstå at det hurtigt ville blive kompliceret.

Jeg kan endda godt acceptere, at hvis man duplikerer en Reminder-task i Fantastical, så bliver subtasks ikke kopieret med – Fantastical ved nemlig slet ikke, at der er subtasks i opgaven. (Hvorfor Fantastical så ikke ved det er indrømmet stadig uvist, og det er i hvert fald møgirriterende).

Men så fandt jeg ud af, at hvis jeg markerer en Reminder-task som udført INDE I REMINDERS, mens den stadig har åbne subtasks, så forsvinder de subtasks fra selve listen (her RumSnak) – SELVOM DER STADIG STÅR I LISTE-OVERSIGTEN I SIDEBAREN AT DER ER 3 ÅBNE TASKS TILBAGE?

Subtask-helvedeSubtask-helvede

Den eneste måde at finde ud hvad hvilke 3 opgaver (subtasks) der gemmer sig, er at vælge at vise ‘completed tasks’ i menuen – og så dukker de tre, gemte men ufærdige, subtasks op.

Det giver i mit hoved INGEN mening?

De ufærdige subtasks bliver fuldstændig gemt i alle visninger i appen, medmindre altså man vælger at se de færdige opgaver – og så bliver tingene meget hurtigt uoverskuelige.

For at føje spot til skade, så bliver de 3 ufærdige tasks i sidebaren (udfor RumSnak-listen) IKKE talt med i samlede opgaver i Reminders (‘All’ øverst til venstre).

Så…der er åbne tasks, men jeg må ikke se dem, og de bliver ikke talt med, selvom de står som åbne…

WTAF, Apple?

Og her var det så at jeg besluttede mig at blive i Things.

I hvert fald indtil jeg sikkert prøver at installere iOS 17-betaen snart, og bliver fristet til at prøve Reminders igen… Hvornår lærer jeg det?

Up next Hjemmeskærm 2 Jeg har skruet op for skriftstørrelse og zoom på hjemmeskærmen både på min iPhone og min iPad – som et forsøg. Det er lidt grænseoverskridende, CopenStemning
Latest posts Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist