|||

Prøv med et kabel

Et par korte opfølgninger på sidste uges opslag om min nye M3 MacBook Pro og valget af installation fra bunden:

Før det første må jeg lidt bekymret konstatere, at jeg efterhånden er begyndt at gentage mig selv (mere end jeg plejer?).

I hvert fald skrev jeg cirka den samme post her på bloggen, da jeg sidste år købte en M2 Pro Mac Mini…

Senil? Hvem, mig?

Dataoverførsel…nu med kabel

Den anden lille update er lige så pinlig.

Jeg har i talende stund omkring 1.6TB data i min cloudtjeneste pCloud, som jeg godt kan lide at have offline også – og det er derfor jeg de sidste par gange har betalt eksorbitant overpris for 2TB-diske hos Apple.

Men det betyder også, at flere dages kværnende download har været fast punkt på programmet når jeg har fået nye maskiner.

Således også denne gang, hvor jeg dog kun fik hentet de første par hundrede GB inden jeg afbrød processen for at tage på miniferie til Hamburg.

Og det var så egentlig ganske heldigt. For på vejen hjem i toget kom jeg i tanke om en fuldstændig åbenlys alternativ metode.

Der er for mange dataDer er for mange data

I stedet for at lade mig begrænse af pCloud-servernes nogle gange lidt pauvre båndbredde, så kunne jeg jo sådan set bare smække et kabel i røven på den gamle MacBook og sende de resterende 1.4TB filer via Thunderbolt over i den nye…

Som sagt, så gjort. Og det tog så ikke de sædvanlige 3-4 dage at hente alting, men 3-4 timer(!) 😬

Up next Database lite – hvad skal jeg bruge? Snemorgen
Latest posts Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning