|||

Prøv med et kabel

Et par korte opfølgninger på sidste uges opslag om min nye M3 MacBook Pro og valget af installation fra bunden:

Før det første må jeg lidt bekymret konstatere, at jeg efterhånden er begyndt at gentage mig selv (mere end jeg plejer?).

I hvert fald skrev jeg cirka den samme post her på bloggen, da jeg sidste år købte en M2 Pro Mac Mini…

Senil? Hvem, mig?

Dataoverførsel…nu med kabel

Den anden lille update er lige så pinlig.

Jeg har i talende stund omkring 1.6TB data i min cloudtjeneste pCloud, som jeg godt kan lide at have offline også – og det er derfor jeg de sidste par gange har betalt eksorbitant overpris for 2TB-diske hos Apple.

Men det betyder også, at flere dages kværnende download har været fast punkt på programmet når jeg har fået nye maskiner.

Således også denne gang, hvor jeg dog kun fik hentet de første par hundrede GB inden jeg afbrød processen for at tage på miniferie til Hamburg.

Og det var så egentlig ganske heldigt. For på vejen hjem i toget kom jeg i tanke om en fuldstændig åbenlys alternativ metode.

Der er for mange dataDer er for mange data

I stedet for at lade mig begrænse af pCloud-servernes nogle gange lidt pauvre båndbredde, så kunne jeg jo sådan set bare smække et kabel i røven på den gamle MacBook og sende de resterende 1.4TB filer via Thunderbolt over i den nye…

Som sagt, så gjort. Og det tog så ikke de sædvanlige 3-4 dage at hente alting, men 3-4 timer(!) 😬

Up next Database lite – hvad skal jeg bruge? Snemorgen
Latest posts De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen