|||

Ny abonnementtracker-app

Som bekendt er der de seneste år sket et stort skifte fra engangs-betalinger til abonnementer, ikke mindst når det gælder apps, software og tjenester.

Som udgangspunkt er jeg enig i mange af argumenterne for hvorfor især mindre appudviklere vælger en mere kontinuerlig indtægtsstrøm frem for at satse på at sælge opgraderinger til nye versioner, men jeg kan også godt mærke på egen pengepung at det hurtigt løber op, når man har abonnementer til alting.

Den diskussion gemmer vi dog til en anden god gang.

Quis trackiet ipsos abonnementis?

For uanset hvad man ellers måtte mene om abonnements-vældet, så vil jeg mene at det er en god idé at man løbende holder strikst øje med alle sine abonnementer.

Jeg har selv oplevet det irriterende i at opdage at jeg i flere måneder havde haft TO parallelle abonnementer på Apple TV+, og jeg har også tidligere opdaget at jeg betalte for små apps jeg havde testet en enkelt gang, men ikke rørt i lang tid.

Pengene flyver!Pengene flyver!

Hvis man primært laver abonnementer gennem App Store, så kan man selvfølgelig bare gå ind på sin konto en gang eller to om måneden og gennemgå aftalerne, men hvis man vil have et mere solidt (og helt ærligt: noget mere brugervenligt) overblik end Apples App Store, så vil jeg absolut anbefale en abonnements-app (ja, der er selvfølgelig også en app også til dét…).

Med en separat app kan man jo også tracke alle de abonnementer, som ikke findes i App Store – og i øvrigt også holde øje med betalinger til aviser, forsikringer, velgørenhed eller hvad man nu ellers har af faste overførsler (uden at det ligefrem skal gå hen og blive en budget-løsning).

Subtrack vs. Subscriptions

Jeg har i et års tid brugt appen Subtrack, der fungerer på både Mac og iDimser, og som sådan set har mange fine kvaliteter.

Den bygger på Apples udvikler-kit, og ligner derfor en røvfuld andre apps der også vælger den nemme løsning og bare bruger Apples udmærkede design- og funktions-anvisninger.

Det er relativt nemt at fylde nye abonnementer i Subtrack, og man kan gå ret langt i hvor meget information man vil fylde på. Udover selvfølgelig at angive pris, startdato, fornyelsesfrekvens og den slags, så kan man også lave mapper og tags, forskellige slags statistik og så videre.

Men Subtrack har i mange måneder efterhånden haft en bug, som betyder at jeg får en masse notifikationer om snarlig fornyelse af abonnementer som jeg forlængst har arkiveret eller ligefrem slettet – og så kan det meget hurtigt blive rodet.

Det har ikke hjulpet af af-arkivere og arkivere igen, og det hjalp heller ikke at lave en backup, slette alting, importere backuppen og prøve igen.

Jeg har skrevet til udvikleren et par gange, og første gang skrev de at de arbejdede på sagen, men anden gang har jeg ikke fået svar – og nu blev det altså så stort et irritationsmoment, at jeg gik på jagt efter et alternativ…

Om appen med det helt generiske navn Subscriptions så kan blive en god erstatning vil tiden vise. Foreløbig er jeg moderat tilfreds.

Designet er knap så Apple-rent som Subtracks, men det er enkelt og overskueligt, det er rimelig nemt at føje nye abonnementer til samlingen, og man kan angive stort set de samme detaljer som i Subtrack, inklusive at skrive om det er en App Store-betaling eller fra en anden fast konto – og den kan naturligvis også nemt håndtere forskellige valutaer. Der er i hvert fald ikke umiddelbart nogen funktioner, jeg savner.

Det eneste irriterende har foreløbig været, at Subscriptions’ katalog af apps og tjenester er mindre end Subtracks, så jeg har manuelt oprettet mange selv (med navn og kategorier), og har også brugt tid på at hente 20-25 logoer-grafikker til de enkelte abonnementer for at skabe et mere visuelt tilfredsstillende overblik end standard-ikonet.

Nåja, og så er der jo en vis portion rundhyl i at PRO-funktionerne i Subscriptions-appen koster…ja, et abonnement. Det er dog ganske rimelig $1,99 om ÅRET – så det går nok…

Men hvis du har gode erfaringer med en helt tredje app eller tjeneste, så sig endelig til!

Up next Skulderklap fra min digitale assistent Tirsdags-udsigt
Latest posts Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning