|||

Navlepillende navneleg

Navne kan på godt og ondt sende signaler om hvem vi er.

Navne og titler kan spille en kolossal rolle for hvordan vi møder et menneske, vælger at læse én bog fremfor en anden, eller danner os fordomsfulde meninger om et ellers ukendt firmas produkter.

Det er selvfølgelig også en af grundene til at det er så sjovt at finde på bandnavne, skrive catchy titler på artikler, shoppe nye domænenavne man egentlig ikke skal bruge til noget – eller tænke på hvad man ellers kunne hedde, hvis man ikke hed ‘Anders’.

Det synes jeg i hvert fald. Så hvis man vil tilgive mig endnu mere navlepilleri end sædvanligt…

Hvem er ‘Anders’?

Jeg tror måske det begyndte, da jeg som lille dreng fik at vide, at min mor havde advokeret ret heftigt for at jeg skulle hedde noget andet end Anders. På en eller anden måde inspirerede det mig til at tænke over, hvem jeg mon havde været, hvis jeg hed…Jens Peter, Thomas eller hvad der nu har været på bordet.

Jeg kan huske at jeg en overgang virkelig gerne ville hedde noget sejt amerikansk på kun tre bogstaver, som Tim, Tom, Jim eller den slags. Det var heldigvis en kort fase.

Senere havde jeg endnu en omvæltende oplevelse, da jeg på på rundtur i Indien havde bestilt plads på toget fra Agra til New Delhi. Der var tydeligvis gået knas i kommunikationen i det meget analoge system, så i stedet for Anders Høeg Nissen var der booket plads til en Mr. Andrew S. Mission.

Dét navn blev i flere år mit alter ego, ikke mindst i de tidlige web-dage hvor identitet føltes særligt flydende, og der var rige muligheder for at (gen-)opfinde sig selv nærmest dagligt.

Hvad står AHN for?

I min DR-tid blev AHN den faste forkortelse af mit navn i emails, dokumentmapper og andre værktøjer, og det gav så anledning til en masse leg med hvad AHN også kunne stå for.

En af mine favoritter var og er Alpha Hotel November, som selvfølgelig kommer via det amerikanske militære fonetiske alfabet. Det klinger da af noget!

Den store navnemaskineDen store navnemaskine

Lidt mere frit forsøgte jeg i en episode af den hedengangne Techliv-podcast at finde på tech-relaterede navne, og selvom det ikke holdt sig helt til ‘AHN’, så synes jeg alligevel at Android Link MacNissen kunne et eller andet.

Hvis Anders var et stykke teknologi…

Nå, men hele den lange forhistorie er sådan set bare optakt til at jeg her forleden tog endnu en tur med AHN – og denne gang (selvfølgelig) spurgte Chatty om hjælp.

Først på engelsk, hvor jeg bad den om at komme med nogle bud på “…an acronym for”AHN” in the context of digital technology, programming languages or hardware protocols”, og blandt andet fik disse forslag:

  1. Advanced Hybrid Node: Referring to a network node capable of operating in multiple communication protocols or environments, possibly blending wired and wireless technologies.

  2. Artificial Horizon Navigator: A navigation system that uses artificial intelligence to simulate and predict horizon-based navigation, useful in aerial or space applications.

  3. Adaptive Harmonic Networking: This could refer to a network system that adapts to varying harmonic frequencies, possibly in radio or audio technology. (👈 Er det bare mig, eller nærmer det sig også en jobbeskrivelse?!)

  4. Accelerated Hardware Node: A term for a hardware component designed for high-speed processing, possibly in the context of servers or computing clusters.

  5. Analytic Heuristics Network: A system or platform designed for advanced data analysis using heuristic methods, potentially in AI or machine learning applications.

  6. Adaptive Hypertext Normalization: A method or protocol for dynamically adjusting hypertext content for different devices or user preferences.

Som man kan se har det været nødvendigt at luge ganske meget ud. Kvaliteten var, lad os sige varierende…

Jeg spurgte også om nogle forslag på dansk, men det voldte tydeligvis endnu flere problemer:

  1. Automatiseret Hardware Netværk: Et netværk af fysisk hardware, der er automatiseret for bedre integration og effektivitet.

  2. Analytisk Hypernetværk Nodulering: Et begreb, der refererer til brugen af avanceret analytik i design af netværksnoduler.

  3. Applikations Håndtering Nøgle: En nøgle eller et værktøj til at håndtere og optimere applikationer i komplekse systemer.

  4. Analytisk Horisont Netværksintegration: Et system eller værktøj, der integrerer dataanalyse med horisontbaseret planlægning eller forudsigelse.

…og jeg skal spare jer for flere.

Så selvom jeg synes at Advanced Hybrid Node måske swinger okay, så tror jeg at jeg foreløbig bliver ved Alpha Hotel November, eller – i en snæver vending – ved Anders Høeg Nissen…

Up next Søgning på steroider Cooking with data
Latest posts Galaktisk julegave Mit nye motto i en hyperkompleks verden Mit sorte website Stille grå decembermorgen Månedens Pensum november 2024 Godmorgen-himmel Craft lokker med ny version Endnu en fin morgen i Aarhus Når stemmen er dit liv Fin morgen i Odense Tilbage på Overcast Træ for Ukraine Bluesky eller Mastodon? Præ-Traumatisk Stress Disorder Morgengåtur endte i Vangede TickTickTweaks Nervøs nat Lidt efterår er det jo blevet Månedens Pensum oktober 2024 Omnivore – open source læseliste Slange i tåge RumSnak har de bedste fans RumSnak liveshow episode 100 TickTick – kalenderkasser til folket Næsten automatisk oversættelse Cubox – den glemte udfordrer Morgentur ved Damhussøen Fotos på bloggen Søndag i Hareskov Itsy bitsy spider Hundredetusinder af ord