|||

Naturvidenskaben genfortalt - totalanbefaling

Jeg ved godt at jeg er ret forsinket her, men det er altså først nu, at jeg har fået læst den absolut fantastiske “Naturvidenskaben genfortalt” af Johanne Pontoppidan Tuxen og Mikkel Vuorela.

At fortælle den samlede historie om hvad vi ved om vores verden er jo et crazy ambitiøst projekt, men det er lykkedes til fulde i bogen.

Den er veloplagt, indsigtsfuld, sjov og ikke mindst oplysende, og kan læses af både unge og gamle – måske endda som et sjovt bogklub-valg til sommerferien?

Jaja, der er jo tonsvis af detaljer som ikke er med, men som en generel indføring i den grundlæggende viden er den lidt af et mesterstykke, og bogen får min varmeste anbefaling.

Hvis man har lyst til et tilsvarende og mindst lige så vellykket projekt, så bør man afgjort også læse Bill Brysons “A Short History of Nearly Everything”, der har et par år på bagen, men bestemt kan læses alligevel (igen og igen – det er en af mine favoritbøger).

“A Short History…” er mere vildtvoksende og bygger på flere rejser og reportager end “Naturvidenskaben genfortalt”, og Bryson er væsentlig mere onkel morfar end Johanne og Mikkel – men på den måde ender de bare med at supplere hinanden fantastisk.

Så – dobbeltwhopper-videnskabs-anbefaling herfra!

Up next Dråbedag Nyt tastatur – fødselsdagsgave til mig selv
Latest posts Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning