|||

Naturvidenskaben genfortalt - totalanbefaling

Jeg ved godt at jeg er ret forsinket her, men det er altså først nu, at jeg har fået læst den absolut fantastiske “Naturvidenskaben genfortalt” af Johanne Pontoppidan Tuxen og Mikkel Vuorela.

At fortælle den samlede historie om hvad vi ved om vores verden er jo et crazy ambitiøst projekt, men det er lykkedes til fulde i bogen.

Den er veloplagt, indsigtsfuld, sjov og ikke mindst oplysende, og kan læses af både unge og gamle – måske endda som et sjovt bogklub-valg til sommerferien?

Jaja, der er jo tonsvis af detaljer som ikke er med, men som en generel indføring i den grundlæggende viden er den lidt af et mesterstykke, og bogen får min varmeste anbefaling.

Hvis man har lyst til et tilsvarende og mindst lige så vellykket projekt, så bør man afgjort også læse Bill Brysons “A Short History of Nearly Everything”, der har et par år på bagen, men bestemt kan læses alligevel (igen og igen – det er en af mine favoritbøger).

“A Short History…” er mere vildtvoksende og bygger på flere rejser og reportager end “Naturvidenskaben genfortalt”, og Bryson er væsentlig mere onkel morfar end Johanne og Mikkel – men på den måde ender de bare med at supplere hinanden fantastisk.

Så – dobbeltwhopper-videnskabs-anbefaling herfra!

Up next Dråbedag Nyt tastatur – fødselsdagsgave til mig selv
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot