|||

Mobilabonnementer

Min erfaring med mobilabonnementer er afgjort begrænset. Jeg fik min første mobil da jeg arbejdede i DR, og med et firmaabonnement som på en eller anden måde indgik i lønnen, eller hvordan det nu hang sammen.

Det er i øvrigt det samme mobilnummer jeg stadig har, og som jeg vel i hvert fald har fejret 20-års jubilæum med.

Så da jeg stoppede i DR i 2017 og blev selvstændig var det faktisk første gang jeg selv for alvor skulle tage stilling til hvilket teleselskab jeg skulle vælge, og hvilken type abonnement.

Tossede “tilbud”

Jeg havde dog i den mellemliggende tid fulgt en lille smule med, og mit indtryk er at abonnementerne over årene både er blevet mere og mindre komplicerede på samme tid.

Mindre, fordi man ikke længere binder sig i 12 eller 24 måneder og køber mobiltelefoner til 1 krone, men til gengæld betaler gennem den månedlige afgift til selskabe.

Men mere, fordi man nu kan – og næsten bliver tvunget til – at overveje alle mulige tilkøb, fra ekstra data SIM-kort til Netflix-abonnementer og en masse andet gøgl.

Det er også mit indtryk at selskaberne gør en stor indsats for at kunderne ikke kan sammenligne abonnementer på tværs mellem Telia, Oister, CallMe og hvad de nu hedder allesammen.

Det ene abonnement har 30GB data, men kun 10 timers tale, det andet har fri tale med kun 15GB data, og så videre – og så er der alle de mærkelige tilkøb og afgifter.

Nyt ur betyder nyt mobilselskab

Hvorom alting er, så står jeg for at skulle skifte selskab igen. Jeg har nemlig flottet mig og købt et nyt Apple Watch, denne gang med cellular, så jeg kan tage opkald og streame podcasts og den slags, uden nødvendigvis at have iPhonen i lommen.

Jeg er nemlig virkelig glad for at kunne gå ned at træne uden at tage mobilen med, og høre podcasts på mine Bluetooth-earphones – og det er stadig ret besværligt og langsomt at hive podcast-episoder fra mobilen ned på uret, og sørge for at de ligger klar til de tre træningsdage hver uge.

Så det ville være ren livskvalitet bare at kunne streame fra podcast-spillelisten direkte på uret, uden at skulle planlægge og downloade i forvejen.

Men – Apple Watch kan kun bruges med en lille håndfuld selskaber, og så må jeg jo skifte.

Og derfor har jeg lige brugt i hvert fald en time eller halvanden på at sidde og forsøge at sammenligne tilbud, og bare hos de fire selskaber er det en goddamn rodebutik.

Har jeg valgt det rigtige?

Deres sites er umulige at finde rundt i, der er ikke umiddelbart nogle oversigtssider som gør det nemt at sammenligne abonnementer bare hos det enkelte selskab, og deres forskellige versioner af pakker og tilkøb og knald i låget er helt tossede.

Jeg tror måske jeg har valgt det, der passer mig bedst, men jeg føler mig stadig ikke overbevist om at jeg ikke har overset noget, eller at jeg overhovedet har fået valgt de rigtige funktioner.

Til gengæld er det cirka 100 kroner dyrere end det abonnement jeg har idag, selvom Watch-delen egentlig kun koster 29 kroner.

Hey ho. Så kan jeg lære at skulle være smart…

Up next På skovtur med far Dråber
Latest posts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline