|||

Kampagne for grundstofdag - igen

Nu er det efterhånden 4-5 år siden jeg første gang begyndte at advokere for, at vi fejrer #grundstofdag - uden synderligt held. Men dammit, jeg prøver igen!

For jeg synes ideen er både enkel og smuk:

Når man bliver 1 fejrer man Brint- (eller Hydrogen-)fødselsdag, når man bliver 2 er det Helium-dag, etc. etc.

Det smukke er oven i købet, at det periodiske system pt. stort set matcher alderen på de ældste mennesker (og ellers må man klumpe et par stykker sammen på de indtil videre ‘teoretiske’ elementer).

Som sagt har det dog ikke vundet den store udbredelse…

Men jeg giver ikke op!

Jeg har netop fundet ud af, at 2019 er FNs “International Year of the Periodic Table” fordi systemet fejrer 150-års jubilæum - og det er jo en perfekt anledning til at tage det op igen.

Derfor sætter jeg lidt gang i lidt ny kampagne - og et af mine mål er i øvrigt at forsøge at lokke Hello Internet-podcasten med på spøgen!

En af bagmændene, Brady Haran, har nemlig en YouTube-kanal, hvor han laver videoer blandt andet om alle grundstofferne - så jeg tænker han er til at lokke 😜

Sådan fejrer du grundstofdag

Skulle du have lyst til at være med er det superenkelt:

Du skal bare huske at fortælle dine venner og familie at du fejrer grundstof dag - og hvilket element du “fylder” i år! Og så selvfølgelig at skrive på Instagram, Facebook eller Twitter med hashtagget #grundstofdag.

Læs evt den oprindelige blogpost om at fejre grundstofdag.

#tweet

Up next Der er kun 24 timer i døgnet Bare en hurtig tanke fra mit aktuelle eksperiment med ‘timeblocking’ - altså hvor jeg forsøger hver dag at oversætte min opgaver til blokke af tid i Lange gange
Latest posts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline