|||

Kampagne for grundstofdag - igen

Nu er det efterhånden 4-5 år siden jeg første gang begyndte at advokere for, at vi fejrer #grundstofdag - uden synderligt held. Men dammit, jeg prøver igen!

For jeg synes ideen er både enkel og smuk:

Når man bliver 1 fejrer man Brint- (eller Hydrogen-)fødselsdag, når man bliver 2 er det Helium-dag, etc. etc.

Det smukke er oven i købet, at det periodiske system pt. stort set matcher alderen på de ældste mennesker (og ellers må man klumpe et par stykker sammen på de indtil videre ‘teoretiske’ elementer).

Som sagt har det dog ikke vundet den store udbredelse…

Men jeg giver ikke op!

Jeg har netop fundet ud af, at 2019 er FNs “International Year of the Periodic Table” fordi systemet fejrer 150-års jubilæum - og det er jo en perfekt anledning til at tage det op igen.

Derfor sætter jeg lidt gang i lidt ny kampagne - og et af mine mål er i øvrigt at forsøge at lokke Hello Internet-podcasten med på spøgen!

En af bagmændene, Brady Haran, har nemlig en YouTube-kanal, hvor han laver videoer blandt andet om alle grundstofferne - så jeg tænker han er til at lokke 😜

Sådan fejrer du grundstofdag

Skulle du have lyst til at være med er det superenkelt:

Du skal bare huske at fortælle dine venner og familie at du fejrer grundstof dag - og hvilket element du “fylder” i år! Og så selvfølgelig at skrive på Instagram, Facebook eller Twitter med hashtagget #grundstofdag.

Læs evt den oprindelige blogpost om at fejre grundstofdag.

#tweet

Up next Der er kun 24 timer i døgnet Bare en hurtig tanke fra mit aktuelle eksperiment med ‘timeblocking’ - altså hvor jeg forsøger hver dag at oversætte min opgaver til blokke af tid i Lange gange
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh