Kalenderen som omdrejningspunkt
For nylig havde jeg fornøjelsen af at medvirke i en ferieepisode af HK-podcasten DataSnak hos min gamle værtsmakker Adam Bindslev.
Faste lyttere vil måske huske, at jeg var vært på DataSnak sammen med Adam og Jeppe Engell i flere år, men denne gang blev jeg inviteret med for at hyggesnakke om planlægningsapps – todo-lister, kalendere og noteværktøjer.
Episode 204 kan lyttes her, hvis man er frisk på knap tre kvarters let indforstået nørderi.
I snakken med Adam fik jeg et par gange lejlighed til at gentage en af mine kongstanker, når det handler om arbejde – og, må jeg indrømme, min fritid:
Man skal ikke “bare” planlægge HVAD man skal lave, men også HVORNÅR man skal lave det, og HVOR LANG TID det (formodentlig) tager.
I min egen hverdag er kalenderen derfor et ekstremt vigtigt omdrejningspunkt. Her får jeg overblik og lægger en plan for hvordan den aktuelle dag og den kommende uge skal tilrettelægges – en plan, der naturligvis løbende justeres.
Det er naturligvis ikke første gang jeg taler om kalenderplanlægning her på bloggen, og det bliver næppe heller ikke den sidste.
Men for at gøre det lidt nemmere for mig selv fremover,har jeg oprettet en underside med de grundlæggende principper for timeblocking, så jeg ikke skal forklare ideen hver gang.
Man finder siden lige her, eller via URL’en kalenderkasser.dk – kalenderkasser er som man måske erindrer mit bud på en dansk udgave af timeblocking.
Siden er afgjort kun en version 0.1 (og det samme gælder grafikken), men jeg synes at episoden af DataSnak var en fin anledning til at launche alligevel.