|||

Journal – kan Apple udfordre Day One?

Det korte svar er nej – i hvert fald ikke endnu 😜

Men lad os lige tage et par skridt tilbage:

Som man måske husker, sloges jeg i slutningen af november med om jeg skulle skifte fra Day One til en alternativ dagbogs-app (eller måske endda “bare” noter i Obsidian eller lignende)?

Det endte så med, at jeg røg tilbage på Day One med et års-abonnement der blev fornyet 9. december.

Det føltes lidt tosset at havne tilbage det samme sted, men omvendt er det jo også godt at udforske alternativerne, og jeg fik i øvrigt også ryddet godt op i Day One, hvor forskellige automatiseringer igennem årene havde samlet voldsomme mængder ligegyldig aktivitet fra diverse online-tjenester og integrationer.

Journal sniger sig ind med en opdatering

Alt det bare for at sige, at jeg så nåede at blive en lille smule ærgerligt over abonnements-fornyelsen, da Apple så endelig fik skubbet deres nye dagbogs-app Journal ud med iOS 17.2 forleden.

For skulle jeg nu bare have valgt Journal i stedet for Day One?

Journal-inputJournal-input

“Heldigvis” viste det sig ret hurtigt, at svaret er nej – i hvert fald indtil videre.

Det er der flere grunde til – blandt andet:

Journal kører kun på iPhone – ikke Mac eller iPad. Det er simpelthen ikke acceptabelt for mig, hverken med Apples egne apps eller apps fra andre udviklere. Jeg vil i videst mulige omfang have adgang til mine apps og tjenester uanset hvilken dims jeg har i hænderne…

Journals interface er også mildest talt skrabet, i en grad så det ikke er et plus, men føles halvfærdigt.

Endelig oplever jeg ikke appens store selling point, nemlig integrationen med det der sker på telefonen (i Apples apps), og de “smarte” reminders og input til journal-skrivning, som særlig brugbare.

Nileane på Macstories har skrevet en ret fin gennemgang, som ganske godt sætter fingeren på nogle af de ømme punkter, selvom hun lader til at være ok tilfreds med appen.

Selv er jeg dog ret hurtigt røget tilbage på Day One – ikke mindst fordi Day One fra første dag (pun intented) har integreret den API, som gør at jeg kan bruge forslagene fra Journal (“skriv om din gåtur”, “skriv om dette foto”, etc) også inde fra Day One.

Og det er jo ganske smart – især når (hvis?) Journal også bliver rullet ud på iPadOS og macOS…

Up next Emails i kalenderen Med hiv og sving over den digitale kløft
Latest posts Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde