|||

Jeg kom til at bestille et kamera

Faste læsere vil måske huske, at jeg havnede i en hvirvelstorm af dimsuenza for nylig, da jeg “kom til” at se en masse videoer med lækre kameraer…

Og det stoppede ikke for tre uger siden. Jeg har læst tonsvis af artikler og set utallige videoer med tests af kameraer, og efterhånden tror YouTube at jeg ikke er interesseret i andet – hvilket selvfølgelig ikke ligefrem hjælper på sagen. Pokkers algoritmer.

Jeg måtte dog erkende, at jeg simpelthen ikke kan forsvare at købe et Leica Q3 til 46.000 kroner. Det vil ganske vist godt kunne lade sig gøre at frigøre midlerne fra en opsparing, men kompetence/gear-ratioen ville være helt skæv.

Jeg har simpelthen ikke fortjent et Leica – ikke endnu, i hvert fald.

For jeg betragter afgjort ikke mig selv som fotograf – bare som hverdagshobbyist. Ikke mindst fordi jeg i 8 års tid kun har taget billeder med skiftende iPhones. Og ja, jeg forsøger at tage interessante fotos, og har også leget med linser og den slags, men når det gælder ‘rigtigt fotografi’ er jeg knap nok amatør.

Ikke desto mindre, så har jeg dog taget tusindvis af billeder, og der går heller ikke mange dage uden mindst ét foto – og grundlæggende synes jeg bare det er sjovt og udfordrende og givende at tage billeder af mine omgivelser.

Så det er blevet undskyldningen for at bestille et nyt kamera.

Og nej, det blev altså ikke et Q3.

I stedet valgte jeg et andet lækkert apparat, fra Fujifilm. De sidste 3-4 år har deres X100V været ekstremt populært (og hypet), i en grad så det længe var i restordre allevegne, og brugte kameraer kunne sælges til overpris.

I denne uge lancerede Fujifilm så efterfølgeren – med det opfindsomme navn X100VI – og det brugte jeg så som anledning til at brænde en masse penge af…

Mit nye kameraMit nye kamera

For selvom X100VI koster svimlende 14.000 kroner, så er det dog under en tredjedel af hvad mit drømme-Leica koster – så det virker nærmest som et tilbud.

Og der lader til at være nogenlunde enighed om, at det er et glimrende kamera i klassen…

Jeg er stadig ikke overbevist om, at jeg faktisk (i første omgang) kan udnytte et kamera i den kvalitet optimalt, men forhåbentlig kommer det henad vejen.

Og uanset hvad, så glæder jeg mig HELT vildt, både til det basale dimseri med noget nyt grej, og til at gå ud at tage en masse billeder allevegne…

Up next Spejltræer Regn og blæst i Aalborg
Latest posts OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side