|||

IA blev løsningen

Som jeg antydede forleden, så begyndte den umiddelbare tiltrækning ved Typora-appen til Markdown-redigering hurtigt at falme - og i stedet vendte jeg (med et lille skub i ryggen fra Preben 🙌) tilbage til min oprindelige og langvarige fascination af IA Writer.

Og et eller andet sted er det jo lidt spøjst. For på papiret kan IA noget mindre end både Typora og flere andre, langt billigere (eller gratis) konkurrenter.

Men der er noget over det monomane fokus på begrænsning og, ja…fokus, der bare tiltrækker mig.

For eksempel er der kun tre skrifttyper at vælge imellem, og faktisk er de snarere tre versioner af samme font.

IA var også en af de første apps, der gjorde det muligt at lave såkaldt ‘typewriter mode’, hvor al tekst, undtagen afsnittet man aktuelt skriver i, bliver fadet ud – så man virkelig kun ser på det man er igang med.

Personligt er det ikke min favorit-feature, men jeg kan godt lide den af principielle årsager.

Flere funktioner – trods alt

Det betyder dog ikke, at IA er fuldstændig skrabet for lidt mere avancerede funktioner.

Blandt andet kan man nu åbne et preview-vindue, hvor man i realtid ser den “printede” version af den tekst man arbejder på i Markdown ved siden af.

IA har også et fint spektrum af eksport-muligheder, der i hvert fald opfylder mine behov. Der er jo det med Markdown, at det er supergodt at skrive i, men når man skal dele teksten skal den helst formatteres eller vises uden alle de små # og * koder alle vegne.

IA kan dele teksten som Markdown, HTML, PDF, Microsoft Word – og man kan også manuelt kopiere tekst som RTF, så det fx er nemmere at sætte ind i en email eller lignende.

Jeg glæder mig også til at skulle skrive noget lidt længere, så jeg kan prøve at indsætte bokse med andre tekster eller billeder, så man kan samle fx forskellige afsnit af en lang tekst ét sted, uden at skulle se den fulde tekst hele tiden.

Endelig findes der muligheden for at sætte IA til at tjekke éns grammatik og skrivestil, men for det første lyder det ikke særlig tiltrækkende for mig, for andet virker det ikke på dansk alligevel…

Små knaster…

Jeg er stadig i den første uges tid med at bruge IA i hverdagen, så der er stadig enkelte små knaster.

Nogle af dem er selvskabte, fordi jeg prøver at integrere IA, NotePlan, 1Writer og et par andre apps omkring mine Markdown-filer, og fordi jeg er igang med at implementere et nyt skrive-blog-flow.

Men enkelte irritationsmomenter kommer dog andetsteds fra.

Fx kan man ikke på iOS tilgå Dropbox direkte, men skal ind at åbne hver af de filer man gerne vil skrive i. Det er vist noget ballade mellem Apple og Dropbox (og Microsoft) omkring API’er, men det er i hvert fald besværligt.

Ellers er vi ude i småting som at jeg ikke kan vælge at teksten i ‘biblioteket’ (oversigten over mine filer) skal være større (jeg kan selvfølgelig godt ændre i størrelsen i selve den tekst jeg skriver).

Er det noget for dig?

IA Writer er nok en ‘acquired taste’ som det hedder. Man skal jo have behovet for at skrive (meget), og have et workflow der inkorporerer Markdown.

Og så skal man synes det er sjovt, eller i hvert fald befordrende for éns arbejde, at man er relativt begrænset i interface og funktioner, mens man skriver.

Til gengæld får man så en superresponsiv app, et dejlig rent og ligetil sted at arbejde med tekst, og alle de fordele som det giver at gemme alting i filer på computeren, som kan deles med andre apps, og som ikke er lukket inde på en eller anden firmaserver.

Jeg giver IA Writer 4,5 fine ⭐ (og åbenbart også en hel masse 💸).

Up next Chippen fejrer 7-årsdag Ice, ice baby
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh