|||

Gammelmands-sprogbrok

Det er efterhånden mange år siden at engelske (amerikanske) interview-ofre begynder 3 ud af 4 svar med et “so…” - uden at jeg nogensinde helt er blevet klar over hvorfor.

Det er dog marginalt bedre end automatreaktionen “great question” som man også hører alt for ofte.

Men det er ikke charmerende og det signalerer ikke viden eller overskud. Det er nok bare et kollektiv verbalt tic.

Nu hører jeg så flere og flere danskere gøre det samme. Altså, de begynder hverandet svar med et “såeh…”.

Og dét lyder temmelig tåbeligt, hvis man spørger mig.

For det er åbenlyst planket fra amerikansk - en tillært vane (bevidst eller ubevidst), snuppet direkte fra de interviews de har hørt på engelsk.

Det eneste gode ved sætninger, der begynder med “så…” er, at så slipper vi i det mindste for alle de svar, der hidtil er begyndt med “jamen…”.

Suk.

Up next Mikrofonshopping Bogjagt Når jeg rejser forsøger jeg som regel at finde romaner at læse undervejs, som foregår i de lande og byer jeg besøger. Det giver sådan lidt ekstra
Latest posts De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen