|||

Gammelmands-sprogbrok

Det er efterhånden mange år siden at engelske (amerikanske) interview-ofre begynder 3 ud af 4 svar med et “so…” - uden at jeg nogensinde helt er blevet klar over hvorfor.

Det er dog marginalt bedre end automatreaktionen “great question” som man også hører alt for ofte.

Men det er ikke charmerende og det signalerer ikke viden eller overskud. Det er nok bare et kollektiv verbalt tic.

Nu hører jeg så flere og flere danskere gøre det samme. Altså, de begynder hverandet svar med et “såeh…”.

Og dét lyder temmelig tåbeligt, hvis man spørger mig.

For det er åbenlyst planket fra amerikansk - en tillært vane (bevidst eller ubevidst), snuppet direkte fra de interviews de har hørt på engelsk.

Det eneste gode ved sætninger, der begynder med “så…” er, at så slipper vi i det mindste for alle de svar, der hidtil er begyndt med “jamen…”.

Suk.

Up next Mikrofonshopping Bogjagt Når jeg rejser forsøger jeg som regel at finde romaner at læse undervejs, som foregår i de lande og byer jeg besøger. Det giver sådan lidt ekstra
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh