|||

Farvel igen, Steve

Det er i dag 10 år siden at Steve Jobs døde, og det er sgu stadig lidt underligt. For os der er interesserede i teknologi og gadgets og hele kulturen omkring dem har Apple og ikke mindst Jobs en stor betydning.

Nogle gange afgjort også en større betydning end det burde, i hvert fald i medierne…

Men når det er sagt, så var det alligevel en mavepuster, da nyheden om Steve Jobs’ død ramte os der tilbage i 2011. Ikke fordi jeg har tilbedt ham eller betragter mig selv som fanboi, men han var trods alt en af techbranchens giganter.

En crazy dag

Jeg vil ikke bruge en masse tid på at gennemgå hans liv eller tale om Apple efter hans død – det har andre allerede gjort fornemt.

Se fx Jony Ive om hvad han savner fra Steve Jobs i WSJ, Jason Snells skriv i Macworld, eller Walt Mossbergs nekrolog fra dengang.

I stedet vil jeg bare huske tilbage på hvor crazy en dag det var for mig dengang. Jeg blev vækket af DR Nyheder og skulle hu-hej ud i DR Byen for at medvirke i indtil flere morgenprogrammer på både radio og tv.

Bagefter tilbage i ekspresfart i en taxa for at hente tasker og så nærmest direkte tilbage ud i lufthavnen, fordi vi skulle på ferietur til Skotland (nærmere bestemt Islay og Laphroaig-destilleriet) samme dag.

Under mellemlandingen i Edinburgh blev jeg så også lige telefon-interviewet til en eller anden avis – måske JP? – hvilket også var en lidt speciel oplevelse.

Altsammen gjorde det dagen ekstra sær og næsten drømmeagtigt kaotisk, og det giver i disse dage 10-året for Steve Jobs’ alt for tidlige død en ekstra snert af minder og nostalgi (på godt og ondt – det var nemlig også en fantastisk tur til Islay, men det er en historie til en anden god gang 😄).

Up next Ny iPhone makro Efterår på vej
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh