|||

En uge med udskrifter i Apple Podcasts

Det er ikke fordi vi er forvænt med revolutionerende opdateringer af podcast-apps, men med de nytilkomne automatiske transkriptioner har Apple virkelig taget et mindre kvantespring.

Så det skulle jeg sæføli lige prøve!

Overcast vs Apple Podcasts

Jeg har længe været en stor fan af Overcast appen fra Marco Arment, blandt andet på grund af det overskuelige interface og den fine integration med Apple Watch.

Overcast har gjort det nemt for mig at overføre episoder direkte til uret og lytte uden at skulle have min iPhone med mig. Det har været særligt praktisk når jeg er nede i træningscentret.

Derudover har Overcast mange fine små features – som fx muligheden for at sætte bestemte podcast til altid at starte 25 sekunder inde, fordi man ikke gider høre den samme introduktion hver gang.

Apple Podcasts’ nye funktioner

Men for nylig besluttede jeg at give Apple’s egen podcast app en chance, primært fordi jeg ville tjekke de automatiske ‘båndudskrifter’.

Apple har nemlig introduceret transskriptioner af alle podcasts – så længe de altså er på engelsk, tysk, fransk eller spansk…

Det er jo ofte meget nemmere at overskue store tekstmængder end lange lydfiler, så jeg tænkte at det kunne være et praktisk værktøj i hverdagen, hvor jeg abonnerer på alt for mange spændende podcasts til at jeg kan nå at lytte dem allesammen i deres fulde længde.

Desuden har jeg hørt fra flere, at Apple Podcasts-appen har forbedret sig markant fra de tidligere versioner, som jeg synes var lidt udfordrende at navigere i.

Så her er mine indtryk fra en lille uge med Podcasts-appen, som jeg gik all-in med på både Mac, iPad, iPhone og Watch.

En uge med Apple Podcasts – det gode

Lad os starte med det gode, som ikke overraskende primært er de nye transkriptioner – og det fungerer grundlæggende skidegodt. Udover den AI-baserede tale-til-tekst-behandling bruger Apple også shownotes og anden info til at lave deres udskrifter, og det er enormt overbevisende.

Det er nemt at læse og følge med i udskrifterne, som er velorganiseret i afsnit, og der er faktisk ret få fejl i teksten – selvom især navne og fagudtryk kan give lidt udfordringer.

Man kan også scrolle hurtigt ned gennem udskriften og tappe på det man gerne vil høre, og så hopper lydafspilningen selvfølgelig lige til dét sted. Nice.

Klikbare udskrifterKlikbare udskrifter

Endelig er søgefunktionen også ret cool. Man kan lede efter ord i udskriften, og bruge de små piletaster til at hoppe mellem de steder i podcastepisoden, hvor netop dét ord forekommer.

Men igen – det fungerer altså ikke på dansk. Endnu. Hvis nogensinde… Apple er ikke ligefrem kendt for at tilbyde de mere avancerede sprogfunktioner på mindre sprog. Suk.

Men funktionen er ikke desto mindre imponerende, og hvis man lytter mange podcasts på engelsk og bruger Apple-appen i forvejen er det jo en no-brainer.

Udover udskrifterne er der – siden jeg sidst forsøgte mig med Apple Podcasts – også kommet lidt ekstra muligheder for organisering, for at lave spilleliste og et par andre småting i appen, så det skulle jeg jo også lege lidt med.

Men.

En uge med Apple Podcasts – det…mindre gode

Måske er det bare mig, men jeg havde selv efter flere dages brug virkelig svært ved at finde rundt i Podcasts-appen, og jeg kunne simpelthen ikke få lavet en god rutine med Shows og downloads og Stations, især ikke når jeg også ville bruge mit Apple Watch som jeg er vant til.

Det kan godt være en mig-ting, men jeg havde virkelig udfordringer med at finde rundt i appen og regne ud hvilke episoder der lå hvor og om de var hentet ned, og med flytte ting ud og ind af spille-køen og med hvad lå på mit Ur… Og forvirringen var simpelthen en deal-breaker.

Og så var der lige en detalje med transkriptionerne, som også gjorde den nye funktion mindre relevant i min hverdag – nemlig at Apple Podcasts naturligt nok kun kan lave udskrifter af episoder fra offentlige rss-feeds.

Jeg abonnerer nemlig på en del podcasts, som jeg støtter med abonnementsbetalinger, på Patreon eller i deres egne “medlemsklubber”, og så får man typisk et privat rss-feed uden reklamer eller med ekstra-materiale eller bonus-episoder – og dem kan Apple ikke lave udskrifter af.

Det btyder at jeg faktisk ikke har adgang til at bruge de fancy nye transcripts på 40-50% af de podcasts jeg lytter til jævnligt. Det er som nævnt ikke Apples skyld, men det er altså en ting der gør udskrifterne mindre anvendelige for mig.

Tilbage til Overcast

Altsammen betød det, at jeg efter en uges test besluttede at vende tilbage til Overcast.

Selvom Apple Podcasts’ transskriptioner er virkelig cool, så opvejer de ikke de daglige udfordringer jeg oplevede med appens brugerflade og navigation.

Og så må jeg også indrømme, at selvom jeg var temmelig imponeret af udskrifterne, så oplevede jeg ikke i løbet af min ugelange test én eneste situation, hvor jeg faktisk brugte transkriptionerne til noget som helst. Det skyldes dog nok også at mange af mine faste podcasts altså ikke kan transkriberes af Apple – så de podcasts hvor jeg måske ville bruge udskrifterne til navigation og søgning altså ikke havde udskrifter…

Så i hverdagen giver det indtil videre mere mening for mig at hoppe mellem kapitler – og heldigvis er de fleste af de faste shows jeg lytter til, gode til at lave mange kapitler og skrive gode overskrifter til dem.

Samtidig passer Overcast-appen simpelthen bedre til mine behov, især med dens gode integration med Apple Watch og den måde, jeg kan organisere min lytning på.

Men hvis man i forvejen er vant til at bruge Apple Podcasts, og hvis man lytter til engelsksprogede podcasts, så er udskrifterne nærmest en game changer for dem, der ønsker at navigere mere effektivt i deres indhold.

Up next Der er lyserødt derude Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for?
Latest posts Galaktisk julegave Mit nye motto i en hyperkompleks verden Mit sorte website Stille grå decembermorgen Månedens Pensum november 2024 Godmorgen-himmel Craft lokker med ny version Endnu en fin morgen i Aarhus Når stemmen er dit liv Fin morgen i Odense Tilbage på Overcast Træ for Ukraine Bluesky eller Mastodon? Præ-Traumatisk Stress Disorder Morgengåtur endte i Vangede TickTickTweaks Nervøs nat Lidt efterår er det jo blevet Månedens Pensum oktober 2024 Omnivore – open source læseliste Slange i tåge RumSnak har de bedste fans RumSnak liveshow episode 100 TickTick – kalenderkasser til folket Næsten automatisk oversættelse Cubox – den glemte udfordrer Morgentur ved Damhussøen Fotos på bloggen Søndag i Hareskov Itsy bitsy spider Hundredetusinder af ord