|||

Den uendelige historie

Faste læsere af denne blog (who am I kidding - det er jo bare mig selv) vil nok huske, at jeg i denne sommerferie har været på en indtil videre frugtesløs jagt efter det helt rigtige research- og dokumentationsværktøj til især bogmærker, pdf’er og artikler.

Jeg har forestillet mig en hybrid af Instapaper, pdf-læsere som Preview og en række database-funktioner (i den lette ende). Jeg har været mere eller mindre inde i alt fra DevonTHINK og Mendeley i den tungere ende til små browser-features som Liner (der kan highlighte artikler).

Så må man jo gøre det selv…

Desværre har intet for alvor levet op til mine ønsker, så nu er jeg igang med at se om jeg kan få en god rutine med en slags hjemmestrikket workflow med de integrerede værktøjer i det Apple-økosystem jeg på godt og ondt er en del af:

Jeg forsøger mig med en kombination af Safari-bookmarks i forskellige mapper, Reading List til løbende artikel-indsamling og så en iCloud-mappe til pdf’er, der kan highlightes og annoteres med Preview eller de indbyggede markup-funktioner på iOS.

Jeg går lige nu og overvejer, om jeg skal lave et system med at lave de artikler jeg vil gemme til pdf’er og smide dem i samme mappe, så jeg ikke skal forlade mig helt så meget på Pocket (eller Instapaper, hvis de nogensinde vender tilbage til Europa…).

Samtidig er jeg begyndt at lege lidt med de indbyggede tags i macOS og iOS, og dér ligger måske overraskende faktisk også nogle interessante muligheder.

På kanten af kaos?

Det føles selvfølgelig langt mindre smooth end dedikerede app-løsninger, men hvis ingen af dem tilbyder præcis de funktioner jeg søger, så må jeg jo prøve selv. På den ene side er det lidt sjovt og giver en lillebitte fornemmelse af at hacke arbejdsprocessen (på den fede måde), på den anden side er det lidt clunky og kan sikkert bryde sammen hvert øjeblik det skal være.

Men vi får se. Foreløbig prøver jeg at give det en uges tid, her i en proces hvor jeg for alvor skal igang med research, manusskrivning og tilrettelæggelse af en podcast-serie…

Up next Måske skal jeg til at droppe Instagram? Sommer-status Det har været nogle lidt mærkelige uger. Og her taler jeg ikke om vejret, der ret hurtigt holdt op med at være dejligt og nu mest bare er en kilde
Latest posts Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning Med hiv og sving over den digitale kløft