|||

Den uendelige historie

Faste læsere af denne blog (who am I kidding - det er jo bare mig selv) vil nok huske, at jeg i denne sommerferie har været på en indtil videre frugtesløs jagt efter det helt rigtige research- og dokumentationsværktøj til især bogmærker, pdf’er og artikler.

Jeg har forestillet mig en hybrid af Instapaper, pdf-læsere som Preview og en række database-funktioner (i den lette ende). Jeg har været mere eller mindre inde i alt fra DevonTHINK og Mendeley i den tungere ende til små browser-features som Liner (der kan highlighte artikler).

Så må man jo gøre det selv…

Desværre har intet for alvor levet op til mine ønsker, så nu er jeg igang med at se om jeg kan få en god rutine med en slags hjemmestrikket workflow med de integrerede værktøjer i det Apple-økosystem jeg på godt og ondt er en del af:

Jeg forsøger mig med en kombination af Safari-bookmarks i forskellige mapper, Reading List til løbende artikel-indsamling og så en iCloud-mappe til pdf’er, der kan highlightes og annoteres med Preview eller de indbyggede markup-funktioner på iOS.

Jeg går lige nu og overvejer, om jeg skal lave et system med at lave de artikler jeg vil gemme til pdf’er og smide dem i samme mappe, så jeg ikke skal forlade mig helt så meget på Pocket (eller Instapaper, hvis de nogensinde vender tilbage til Europa…).

Samtidig er jeg begyndt at lege lidt med de indbyggede tags i macOS og iOS, og dér ligger måske overraskende faktisk også nogle interessante muligheder.

På kanten af kaos?

Det føles selvfølgelig langt mindre smooth end dedikerede app-løsninger, men hvis ingen af dem tilbyder præcis de funktioner jeg søger, så må jeg jo prøve selv. På den ene side er det lidt sjovt og giver en lillebitte fornemmelse af at hacke arbejdsprocessen (på den fede måde), på den anden side er det lidt clunky og kan sikkert bryde sammen hvert øjeblik det skal være.

Men vi får se. Foreløbig prøver jeg at give det en uges tid, her i en proces hvor jeg for alvor skal igang med research, manusskrivning og tilrettelæggelse af en podcast-serie…

Up next Måske skal jeg til at droppe Instagram? Sommer-status Det har været nogle lidt mærkelige uger. Og her taler jeg ikke om vejret, der ret hurtigt holdt op med at være dejligt og nu mest bare er en kilde
Latest posts Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for?