|||

Contract for the Web

Jeg er nok lidt en sucker for ambitiøse projekter, der optimistisk drømmer om at vække det bedste i både firmaer, myndigheder og individuelle borgere - som FNs bæredygtighedsmål og den slags.

I denne uge er jeg således også blevet ret optaget af Contract for the Web, sir Tim Berners-Lees nylancerede initiativ, der håber at kunne skabe et bedre internet for os alle.

Kontrakten er blevet kritiseret for at være for vag, ikke at have nok bid og reel magt, og for at inkludere firmaer som Facebook og Google blandt deltagerne (fordi de jo præcis står for en praksis som initiativet ønsker at bekæmpe).

Det er givetvis en reel kritik, men jeg står alligevel bag sir Tims idé - og håber i en håbløs tid på, at det kan vække genklang rundt om på kloden, og på en eller anden måde være med til at vende skuden.

Jeg vil i hvert fald gøre mig bedste for at leve op til de tre principper, som individuelle borgere (brugere? mennesker? aktivister?) kan forsøge at leve efter:

Be creators and collaborators on the Web

Build strong communities that respect civil discourse and human dignity

Fight for the Web

Up next Klar til optagelse Schweizisk sikkerhed Jeg har i en del år efterhånden haft et blødt punkt for emailtjenesten ProtonMail, der har hjemme i Schweiz. ProtonMail fokuserer på sikkerhed og
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot