|||

Contract for the Web

Jeg er nok lidt en sucker for ambitiøse projekter, der optimistisk drømmer om at vække det bedste i både firmaer, myndigheder og individuelle borgere - som FNs bæredygtighedsmål og den slags.

I denne uge er jeg således også blevet ret optaget af Contract for the Web, sir Tim Berners-Lees nylancerede initiativ, der håber at kunne skabe et bedre internet for os alle.

Kontrakten er blevet kritiseret for at være for vag, ikke at have nok bid og reel magt, og for at inkludere firmaer som Facebook og Google blandt deltagerne (fordi de jo præcis står for en praksis som initiativet ønsker at bekæmpe).

Det er givetvis en reel kritik, men jeg står alligevel bag sir Tims idé - og håber i en håbløs tid på, at det kan vække genklang rundt om på kloden, og på en eller anden måde være med til at vende skuden.

Jeg vil i hvert fald gøre mig bedste for at leve op til de tre principper, som individuelle borgere (brugere? mennesker? aktivister?) kan forsøge at leve efter:

Be creators and collaborators on the Web

Build strong communities that respect civil discourse and human dignity

Fight for the Web

Up next Klar til optagelse Schweizisk sikkerhed Jeg har i en del år efterhånden haft et blødt punkt for emailtjenesten ProtonMail, der har hjemme i Schweiz. ProtonMail fokuserer på sikkerhed og
Latest posts Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning