|||

Schweizisk sikkerhed

Jeg har i en del år efterhånden haft et blødt punkt for emailtjenesten ProtonMail, der har hjemme i Schweiz. ProtonMail fokuserer på sikkerhed og privatliv, og har været lidt af en darling i de mere paranoide it-miljøer.

Da jeg i 2015 besøgte konferencen LIFT havde jeg fornøjelsen af at interviewe en af folkene bag ProtonMail, Andy Yen, som jeg nåede at fange på hovedbanegården i Geneve mellem to andre opgaver - og han imponerede mig med sin viden, entusiasme og åbenhed.

Jeg er absolut ikke sikkerhedsekspert, men så vidt jeg kan finde ud af er tjenesten en af de bedre, når det handler om at beskytte sin kommunikation, og jeg har faktisk gerne ville støtte dem.

Det er dog ikke fordi jeg oplever mit behov for power-krypteret email som specielt stort i hverdagen, så det er ikke rigtig blevet til noget.

I denne uge har jeg dog trykket på den store knap. Jeg fik nemlig et Sort Fredags-tilbud fra Andy og hans kolleger, på en pakke af både ProtonMail og deres ProtonVPN-tjeneste - og dét tilbud kunne jeg ikke sige nej til.

I skrivende stund er jeg ved at sætte ProtonMail op til mit firmadomæne, og krydser fingre for at det komme til at virke. VPN’et er jeg allerede på - og det kan man i øvrigt høre mere om i den kommendes uges udgave af SuperDigital, hvor jeg har lovet at fortælle om mine foreløbige erfaringer…

Up next Contract for the Web Jeg er nok lidt en sucker for ambitiøse projekter, der optimistisk drømmer om at vække det bedste i både firmaer, myndigheder og individuelle ProtonMail genbesøgt Som jeg skrev forleden sprang jeg i weekenden på et godt tilbud om to års abonnement på en pakke med både mail og VPN fra sikkerhedstosserne (det er
Latest posts De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen