|||

Apple vs Microsoft

Nej, det handler ikke om den gamle traver med Mac vs. PC.

Men jeg har den forgangne uges tid taget et par ture med software og apps fra de to giganter, og det har været en oplevelse…

Først havde jeg to døgn, hvor jeg kun måtte bruge apps fra Microsoft 365-pakken (Word, OneNote, Outlook, etc) - som en udfordring fra en af mine medværter i DataSnak-podcasten.

Man kan høre om mine erfaringer her.

I den forbindelse “kom jeg til” at give mig selv den udfordring kun at bruge Apple-apps nogle dage, i videst mulige omfang, som en slags uofficiel sammenligning.

Så jeg har været på Podcasts, Notes, Reminders, Music og så videre stort set siden lørdag - og har (midlertidigt) parkeret mine favoritter som Overcast, Bear, Todoist, TIDAL og alle de andre.

Apple-vaganza

Det kan ikke lade sig gøre at opsamle alle oplevelserne i én, kort blogpost, men lad mig dog sige at det har været en udfordring med op- og nedture.

I det store hele kan man sagtens klare sig med Apples egne apps et langt stykke ad vejen. De er lækre (i mangel af et bedre ord), og for det meste godt integreret med iOS/macOS og hinanden.

Jeg har fx været lidt overrasket over hvor godt fx Notes egentlig fungerer (når jeg undtager, at jeg jo helst vil skrive i markdown).

Men samtidig er der alligevel frustrationer, der gør at jeg nok vender tilbage til de fleste af mine vanlige værktøjer.

For nu bare lige at tage et par eksempler fra mine noter under udfordringen:

Om Reminders:

Fx er det røvbesværligt at lave subtasks, og når man endelig har gjort det, så skal man give dem en individuel due date for at kunne se dem i oversigten (jeg ville jo synes det var smart hvis man altid kunne klikke på “overtasken” for at se subtasks).

Om Calendar:

Jeg saver mere natural language-input, og især integration med todos, så de også kan vises i kalenderen, ligesom Fantastical kan. Hvorfor pokker kan man ikke i det mindste integrere Apples egne Reminders?

Ak ja, træerne gror ikke ind i himlen, og der er afgjort plads til forbedring. Men jeg krydser fingre og håber på gode nyheder fra den kommende WWDC i slutningen af juni.

Up next Tegn på regn Diginil Eller skal det være Mobilzheimers? Under alle omstændigheder så har jeg lige konstateret, at jeg bruger TextExpander så meget til fx at skrive navn,
Latest posts OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side