|||

Virusprojekt

Jeg har egentlig ikke haft gang i de helt store virusprojekter, og bruger mest tiden på at læse, se film og serier, gå ture, lytte podcasts og musik, og dimse med diverse mere eller mindre opbyggeligt tidsfordriv - lige som jeg plejer.

Men de seneste dage har jeg alligevel kastet mig over et “rigtigt” projekt, i kategorien digital forårsrengøring.

Jeg har nemlig ryddet op, tagget og fundet manglende cover art i min musiksamling, så jeg nu - forhåbentlig - nemmere kan finde rundt i mine egne albums.

(I parantes kan jeg fortælle, at jeg kører en kombo af mit eget musikarkiv - og ja, jeg køber stadig cd’er og albumdownloads fra tid til anden - og så et af de dyre TIDAL-abonnementer med høj lydkvalitet).

Der er stadig er nogle problem-albums, fx uden covers, og enkelte ting jeg simpelthen ikke kunne finde data på, men jeg er i hvert fald 95% i mål nu - og tager en lille pause.

Jeg har samlet de irriterende stykker musik i en mappe for sig selv, og så må jeg tage stilling til om de skal integreres i samlingen igen senere.

Picard to the rescue

Nå, men det jeg egentlig ville var at kippe lidt med flaget for open source-softwaren Picard fra Musicbrainz, som jeg har brugt adskillige timer i den seneste uges tid.

Det er ikke altid lige brugervenligt, og databasen er ikke perfekt - men det har alligevel været en kolossal hjælp, og jeg har også mange gange været overrasket over hvor dybt arkivet er.

Så hvis du også står med en uoverskuelig musiksamling og gerne vil have ryddet lidt op, så tag et kig på Picard.

Up next Forår (1) Det må du ikke sige “Shit, shit, shit!” Det sidste man har lyst til at høre en VVS’er sige, når han er ved at lave radiatoren i soveværelset…
Latest posts Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde