|||

Utilities på ny Mac

Mens jeg alligevel er igang med at plagiere mig selv (se seneste post), så skrev jeg også i ovennævnte blogpost om de små apps og tjenester jeg ofte installerer som det første på nye maskiner.

Og den nye MBP er jo så en fin anledning til at se på hvilke jeg stadig bruger og hvilke der har været udskiftning af?

Den oprindelige liste var:

  • Menuwhere – tastatur-genvej til at åbne app-menuerne, der hvor cursoren er, så man ikke skal hele vejen op i toppen af skærmen

  • HazeOver – dæmper de bagvedliggende app-vinduer, så man bedre kan fokusere på det forreste (som må antages at være det man arbejder i)

  • Dropover – assistent til fil-flytning og -kopiering, som lige holder filerne mens du samler flere ind, og inden du finder ud af hvor de skal hen

  • Shottr – alternativ til den indbyggede screenshot-funktion, med frække muligheder for at sløre (del af) billede og evt. tekst

  • Rocket – tastatur-genvej til emojis, som kan aktiveres i alle apps

Og her i slutningen af 2023 kan jeg så – med udgangspunkt i installationer på den nye MBP14 – konstatere at de fleste faktisk stadig er i ret heavy rotation.

Jeg har ganske vist droppet Dropover (høhø), men bruger jævnligt Yoink i stedet.

Derudover fandt jeg så ud af, at Bartender er ret uomgængelig (især på grund af notchen i den nye laptopskærm).

Jeg er også igang med at teste Default Folder X og et par andre apps som dog måske er liiige tunge nok til at kunne kaldes små utilities. Mere om det senere…

PS. Denne post er også skrevet for at teste om MastoFeed fungerer, og automatisk smider mine nye blogposts ud på ’Donten…

Up next Snemorgen Aktuel bogbase-status
Latest posts Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde