|||

Ugens Pensum #3: Robotter, lang-læsning og science fiction

Medium - langlæsnings-pioner eller navlepiller?

Da jeg for kun et par ugers tid siden kastede mig over eksperimentet med at lave Ugens Pensum, for at samle op på mine egne læseoplevelser og forhåbentlig kunne tippe andre om gode artikler, indebar det også jagten på det rigtige sted at publicere.

Jeg var vældig fristet af Medium, som jeg dog har haft sådan et lidt sært forhold til siden starten.

Man kan finde rigtig meget godt læsestof derinde, det er et lækkert, Anders-venligt interface, der er gode skriveværktøjer, og de har nogle fine funktioner når det gælder social integration og foreslåede artikler.

Omvendt har der også hele tiden luret beskyldninger om urimelige betingelser for de bloggende skribenter på Medium, og om Silicon Valley-internt navlepilleri i indholdet.

Grundlæggende er jeg dog bare aldrig rigtig selv kommet igang med at skrive, selvom jeg jævnligt læser artikler derinde.

Hvorom alting er, så valgte jeg i første omgang at genoplive min gamle ‘Teknologi og Hverdag’-blog på Tumblr - og så bliver Medium måske til ting på engelsk, hvis og når jeg får behov.

Anyway, BBC har interviewet Evan Williams, manden bag Medium, i en fin artikel, der både hylder og udfordrer platformen (som i øvrigt er på trapperne med ting der skal hjælpe dem med at tjene penge…altid en potentiel snublesten).

Robotterne kommer - og de tager vores job!

En af de største debatter det seneste års tid - i hvert fald i min verden - har været diskussionen om hvorvidt robotter og AI kan være med til at skabe en bedre hverdag for os?

Og mere specifikt har der været utallige artikler og think pieces om robotter, der kommer og tager vores arbejde - og ikke “bare” på fabrikkerne, men også på aviser, advokatkontorer, call centre og så videre.

Det er et uhyggeligt komplekst - men superspændende - emne, og der bliver heller ikke afklaret noget endegyldigt i denne Boston Globe-artikel, men den giver et rigtig fint overblik.

Jeg synes artiklen trækker nogle fine linjer mellem den hastige (og hypede) udvikling indenfor machine learning og deep learning og så robotter/AI, og den når også lige at vende spørgsmålet om hvorvidt borgerløn vil være vejen frem?

Som en lille krølle faldt jeg også lige over denne historie, om hvordan Mercedes faktisk har erstattet robotter med mennesker på en af deres fabrikker, fordi de super-personaliserede luksusmodeller er for svære at arbejde på for industrirobotterne…

Science og science fiction i skøn forening?

Det er en gammel historie at videnskab giver inspiration til science fiction - og omvendt.

Men i denne uge fik den gensidige udveksling af ideer lige et ekstra boost, da det Hvide Hus holdt en workshop om udforskningen og koloniseringen af Solsystemet for både videnskabsfolk, forfattere, kunstnere og embedsmænd.

Jeg synes vi skal ha’ sådan en workshop herhjemme også!

Snak til mobilen

Og så bare lige en hurtig en, her tilsidst.

Jeg har aldrig helt vænnet mig til talekommandoer og diktation, selvom jeg efter at have fået et såkaldt smart-ur er begyndt at eksperimentere lidt mere.

Men jeg synes at dether var en sjov lille krølle på udfordringen - en artikel om hvordan snak-til-din-mobil interfaces er mere udbredte fx i Kina - blandt andet fordi det helt lavpraktisk er sværere at skrive kinesiske tegn end det vestlige alfabet.

Up next Ugens Pensum #2: Når lortet rammer ventilatoren I virkeligheden går vi bare og venter på det helt store jordskælv i det nordvestlige USA. Super-velskrevet artikel om den såkaldte Cascadia-zone, Ugens Pensum #4: Single malt, sikkerhed og shoppe-trang Den aktuelle ballade om FBI og Apples mildest talt divergerende syn på kryptering er langt fra første favntag mellem myndigheder og tech-folk.
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot