|||

Ugens Pensum #22

I denne uge handler det om hipster-apps, app-litteratur og ting, vi ikke ved.

Den ultimative hipster-skriveapp

Jeg var i forsommeren igennem et længere nørdeprojekt, hvor jeg ledte efter et godt blogging-værktøj, og endte tilsidst (foreløbig) på blot.im (det er her du er nu!).

David, der står bag blot.im, har også en håndfuld andre småprojekter, herunder Stroke - en ultraminimalistisk skrive-app til macOS.

Stroke - der afgjort er udviklet med et solidt glimt i øjet - er så minimalistisk, at man faktisk ikke kan rette, kun slå streger igennem, hvis man er kommet til at skrive forkert…

WhoopsWhoops

Det er ikke særlig praktisk, men det er sjauw!

NY Public Librarys alternative app-bøger

Nu ææælsker jeg jo gode, gammeldaws bøger - også selvom jeg er gået all-in på e-bøger, primært på min Kindle.

Så det er lidt ambivalent, når folk eksperimenterer med sms-noveller, Twitter-romaner og hvad har vi.

På den ene side bifalder jeg bestemt at man udforsker mulighederne, på den anden side synes jeg jo ikke det er ‘rigtige’ bøger…

Men New York Public Librarys forsøg med at udgive klassikere i Instagram Stories-format synes jeg faktisk er lidt funky 😎

Image titleImage title

Kommer jeg til at læse Alice in Wonderland i Instagram? Næppe. Men jeg håber, at nogen gør…

(via Gizmodo)

Det vi ikke ved vi ikke ved…

Der er ting, det kan være svært at tale om eller forholde sig til. Det kender de fleste.

Men der er nogle gange hvor det er ekstra svært - fordi vi ikke har ord for det, vi oplever, og derfor både har svært ved at tale om det og simpelthen at være bevidste om, at vi oplever det.

Lyder det indviklet? Det er det egentlig ikke - så prøv at læse artiklen Unknown Unknowns: The Problem of Hypocognition, i Scientific American.

Her bliver begrebet defineret således:

“Hypocognition, a term introduced to modern behavioral science by anthropologist Robert Levy, means the lack of a linguistic or cognitive representation for an object, category, or idea.”

Et af det interessante aspekter ved hypercognition er, at det næsten paradoksalt er folk som ved en hel masse, der er i størst risiko for ikke at være bevidste om det de ikke ved, skriver Kaidi Wu og David Dunning:

“And who are most likely to fall prey to hypercognition? Experts. Experts who are confined by their own expertise. Experts who overuse the constricted set of concepts salient in their own profession while neglecting a broader array of equally valid concepts.”

(via podcasten Back to Work)

(tweet)

Up next Mmm…granater…mmm Shure brings back memories… SAMDATA-kronik - 2020 fremkig (Skrevet i anledning af denne episode af SAMDATA HK Podcast). Jeg kan huske hvordan det var, dengang vi nærmede os år 2000. Det var et årstal jeg og
Latest posts Hej lille bille Menu-magi på din Mac Politisk grafitti Mac vs Padde Reboot af Raycast Månedens Pensum apr 2025 Apple Fitness driller – og jeg var ved at eksplodere Blomster i Odsherred Connectikette Hyperspace – find masser af “gratis” lagerplads på din Mac Mail-irritation fikset på et øjeblik Det jeg føler du siger er… Sync af Readwise til Craft… Ud Automatiske undertekster Lydshopping hos BBC Apprydning på min Mac Ugens indtryk Man skal jo ikke gå ned på kaffegear Månedens pensum mar 2025 This Will Destroy You i VEGA Om at genlæse bøger QikReview har fået en app Alternative web-oplevelser Styr din Mac med hurtige tastetryk Sygdoms-streaming Stillleben fra snotfluenzaland Blog-flytning Fint lys i Haven i morges Den hellige treenighed LæsePadde