|||

Tooghalvtreds ting Tom lærte i tyvetoogtyve

Tom Whitwell har i efterhånden mange år publiceret en liste med 52 sjove, sære, spændende, overraskende, nyttige eller frygtelige fakta han har lært i løbet af det forgangne år.

Således også her op mod årsskiftet 2022.

Jeg har udvalgt en håndfuld af mine favoritter fra Toms udvalg, og ellers kan den fulde liste findes her.

A ‘zhènlóuqì’ is an electrical floor shaker sold on Taobao, used to get revenge on noisy neighbours.

Heavenbanning is a hypothetical way to moderate social networks. Instead of being thrown off the platform, bad actors have all their followers replaced with sycophantic AI models that constantly agree and praise them. Real humans never interact with them.

37 per cent of the world’s population, 2.9 billion people, have never used the Internet. [International Telecommunication Union]

40% of global shipping involves moving fossil and other fuels (oil, gas, wood pellets) around. More renewables (solar, wind, nuclear, geo), means fewer ships.

The creators of Sim City had a problem with car parking: “We realised there were way too many parking lots in the real world. Our game was going to be really boring if it was proportional in terms of parking lots.”

Up next Når systemer knækker Jeg har sådan en uge, hvor jeg synes alle mine apps og tjenester er propfulde af bugs, og jeg sender crash-rapporter og support-spørgsmål til højre Podcast-anbefaling til Beatles-tosserne Jeg er, som det er fremgået af tidligere opslag, mangeårig totalfan af Liverpool-hovederne. Derfor er jeg også ret tilfreds med de seneste års remix
Latest posts Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude