|||

Superfin udstilling om dansk spilhistorie

Fra onsdag den 21. juni kan man opleve udstillingen #DKgame - Skærmtrolde, lejemordere og togsurfere på Den Sorte Diamant.

Det Kongelige Bibliotek skriver selv om udstillingen:

I #DKgame - Skærmtrolde, lejemordere og togsurfere zoomer vi ind på computerspillenes historie og betydning for vores liv. Med afsæt i bibliotekets samling på mere end 4.000 danskproducerede computerspil fra 60’erne til i dag, hylder udstillingen de internationalt anerkendte og ofte eksperimenterende, legende og fortællende danske computerspil.

Jeg var i dag heldig nok til at være med til åbningen, og nød den mildest talt nostalgiske tur gennem årtierne – fra 80’ernes skrabede computere over 90’ernes og 00’ernes konsoller og webspil, til 10’ernes og 20’ernes apps.

Og selvom mit spilleri absolut ikke har været konstant gennem årene (faktisk har jeg nærmest ikke spillet i 6-7 år), så er jeg stadig dybt fascineret af computer- og videospil som kultur.

Udstillingen er absolut et besøg værd – og så kan du jo se om du også kan finde det lille påskæg…

Easter eggEaster egg

Up next CopenStemning Fantastisk mad på ARK
Latest posts Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads