|||

Savnet bagværk

Uden at ville gå i dybe detaljer med mine lidt specielle kostvaner - hey, det virker for mig, så lad os bare stoppe diskussionen dér - så er der lejlighedvis ting, det gør lidt ondt at leve uden (hashtag firstworldproblem).

Jeg spiser fx ikke brød, og til hverdag går det fint uden. Hvis jeg endelig vil have en ækvivalent, der passer til mine kostplaner, så er der både såkaldte stenalderbrød (primært kerner, nødder og æg), og lækre ting der laves på kokos eller boghvedemel.

Men en gang imellem bliver jeg virkelig ramt af cravings, og kan fange mig selv i at stirre længselsfuldt på bagernes lokkende udstillinger.

BrødAmok-plan

Min prioriterede liste over brød og kager som jeg savner mest, ændrer sig fra gang til gang, men for tiden overvejer jeg seriøst at tage en springover-dag og gå all-in med BrødBonanza(tm), og spise mig i hegnet med:

  1. Groft toastbrød (med ost eller stort set hvadsomhelst, toast er ægte wonderfood - men hvis jeg virkelig vil give give den gas: banan og peanutsmør - jeg stopper dog inden den fulde Elvis, så ikke noget med at stege bomben i smør også)
  2. Hindbærsnitter (jeg kan sagtens spise de fancy hipstersnitter, men ville holde mig ikke for god til at høvle en omgang tre-for-25 kr ned fra den nærmeste supermarkedbager)
  3. Nybagt rugbrød med leverpostej (måske en skive agurk hvis jeg vil være sund - eller ristede løg hvis jeg har lyst til at føle mig som en 8-årig igen)
  4. Thebirkes (mit gamle på-vej-hjem-fra-byen-trick var at flække dem, smide en skive ost i, og så vende toppen op før jeg samlede den igen, så birkesfrøene blev klemt ned i osten - det hjælper til at bevare den strukturelle integritet og gør anretningen nemmere at spise)
  5. Diverse kiks - Digestives, Prinzen Rolle chokoladekiks og HobNobs (ja, også gerne med chokolade, men jeg er ikke kræsen)
  6. Mere toast (se ovenfor)

I en senere opdatering tager jeg hul på snakken om lasagne, pizza og pomfritter…

Up next Apropos Twitter og et muligt exodus Jeg er også på Mastodon - et potentielt Twitter-alternativ, der boblede op for et par år siden, og måske får ny vind i sejlene efter Twitters mest Mere Mastodon Jeg er stadig ikke sikker på, at flertallet af Twitter-brugerne pludselig styrter over på micro.blog eller Mastodon, slet ikke her i Danmark (se
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh