|||

ProtonMail genbesøgt

Som jeg skrev forleden sprang jeg i weekenden på et godt tilbud om to års abonnement på en pakke med både mail og VPN fra sikkerhedstosserne (det er en god ting) i ProtonMail.

Og jeg har ikke som sådan fortrudt, men har dog opdaget at jeg - endnu en gang - har ladet mig rive med af nogle mere eller mindre gode ideer (og et ønske om at spare lidt penge), uden nødvendigvis at tænke alting igennem på forhånd.

Jeg ved ikke hvornår jeg lærer det? Måske når jeg bliver voksen?

Så her lige mine foreløbige erfaringer - og jeg fokuserer på mailen. VPN’et har jeg kun brugt kort en enkelt gang, og det lod til at fungere udmærket - fin hastighed, og forbindelsen til serveren var stabil.

Og så til det med email…

Mail med app-knas

ProtonMail er i sit udgangspunkt fokuseret på sikkerhed, og det betyder fx, at selvom jeg relativt nemt kunne sætte PM op til at fungere som backend for min firma-konto, så er der strenge begrænsninger for hvilke Mac- og iOS-apps jeg kan bruge til at læse og skrive mails på den konto.

Det betyder at jeg enten skal bruge ProtonMails web-app (der fungerer…okay) eller en af deres andre mere eller mindre veludviklede løsninger.

På iOS kan man altså ikke bare koble PM til Apples Mail-app eller en af de mange andre muligheder. Til gengæld har ProtonMail længe lavet deres egen app, men det bedste man kan sige om den er, at man kan modtage, læse og skrive emails fra den. Interfacet er mildest talt skrabet og der er så godt som ingen muligheder for at tilpasse hverken organisering eller udseende.

På macOS tilbyder PM en såkaldt ‘bridge’, der gør at man kan bruge Apple Mail til at håndtere ProtonMail-kontoen - og selvom det er lidt af en omvej i opsætningen, så fungerer det…nogenlunde.

Apple Mail er jo Apple Mail, på godt og ondt, men når man kobler PM til, så er min oplevelse at turen forbi de schweiziske servere gør det dræbende langsomt at sende mails og synce med arkivet. Det tog i dag 56 sekunder at sende en email på 18 KB…

Men det sparsomme udvalg af muligheder udfordrer grundlæggende min trang til at samle tingene - jeg har altid haft alle mine emails i én app, og har især været glad for Spark til både macOS og iOS.

Men jeg har valgt at omfavne det og måske udnytte det til at adskille privat kommunikation og arbejde lidt bedre. Vi får se.

Up next Schweizisk sikkerhed Jeg har i en del år efterhånden haft et blødt punkt for emailtjenesten ProtonMail, der har hjemme i Schweiz. ProtonMail fokuserer på sikkerhed og Leger med makro igen
Latest posts QikReview – Dune 2 QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde