|||

Man trækker i en løs tråd…

…og så trævler hele den møjsommeligt strikkede app-sweater pludselig op.

Okay, måske er metaforen lidt fortænkt, men altså – jeg gik igår igen igang med at se på alternativer til Drafts, og nu sidder jeg så og stiller mig selv eksistentielle spørgsmål om Obsidian, Readwise Reader, Shortcuts og pdf’er og hele balladen.

Det er tid til at trække i land igen.

For jeg er i det store hele ganske tilfreds med den måde jeg aktuelt håndterer læs-senere-artikler og highlights og pdf’er, og det samme gælder Obsidian (selvom jeg nok lige skal have ryddet op i mine plugins).

Samtidig handler den aktuelle udfordring altså først og fremmest om at håndtere hurtige noter og korte input.

Og hvorfor ikke bruge Obsidian her, spørger du? For det ville jo være oplagt fx at bruge mine Daily Notes til den slags!

Men Obsidian har altså en uvane med at skulle opdatere og loade en masse hver gang jeg åbner appen (på iDimser), og selvom det måske bare tager 1-8 sekunder, så føles det som en evighed, når man bare lige skal smide en håndfuld ord afsted.

Og det er en af grundene til at jeg har holdt fast i Drafts, og til at jeg altså ser efter Draft-alternativer som Taio, SnipNotes og IA Writer.

I tænke-og-test-boks

Jeg tænker dog, at jeg måske lige skal tjekke et par ting med Obsidian før jeg beslutter mig.

For det første skal jeg som nævnt rydde lidt op i mine plugins og se om det gør appen hurtigere til at starte, og for det andet skal jeg lige tjekke om ikke der findes en god måde til at smide tekst direkte ind i den daglige note (det gør der garanteret)

Derudover er jeg parallelt igang med videre udforskning af Taio, og tester også løbende om jeg bare skal bruge IA Writer, som i forvejen er installeret allevegne, syncer via iCloud, og kan tilgå min Obsidian-mappe – fremfor at skulle have gang i en tredje app som Taio.

Og ja, jeg overvejer også om jeg faktisk skulle begynde at bruge Apple Notes til den slags, selvom det på en helt grundlæggende facon irriterer mig, at den ikke bruger Markdown, og at jeg ikke som med fx IAW, Obsidian, Taio, Notebooks, 1Writer, etc bare kan åbne de samme md-filer i de samme mapper…

Så…projektet fortsætter!

Up next Korte noter Korte noter – nu i Obsidian
Latest posts De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen