|||

Korte noter – nu i Obsidian

Jagten på et godt workflow til at håndtere korte noter er henover den forgangne weekend gået ind i en ny fase.

Jeg havde ellers kastet mig over at teste Taio, som viste gode takter, og det var allerede lykkedes mig at genskabe nogle af mine mest brugte actions fra Draft i Taios eget automatiserings-system.

Men foranlediget af en udveksling ovre på Mastodon besluttede jeg mig for liiiige at tage et kig på Obsidian igen.

Obsidian – også til HurtigNoter(tm)?

Jeg har været relativt fast bruger af Obsidian i et par år efterhånden, og er i det store og hele glad for appen og de mange praktiske plugins.

Men som tidligere nævnt har det umiddelbart været lidt en dealbreaker i forhold til de korte hurtignoter, at Obsidian især på iDimserne har været sløv til at loade og synce ved åbning af appen.

Ikke desto mindre tænkte jeg, at det måske ville være smart at samle mine noter i én app (vi glemmer her bekvemt at jeg også har nogle ting i Apple Notes), og så kom Obsidian i søgelyset igen.

Genveje allevegne

Så søndag fik jeg lavet en håndfuld små Shortcuts til at opfylde mine primære behov for hurtignoter og tilføjelser.

Jeg kan fx nemt tilføje en lille opgave til en bestemt sektion af min Daglige Note, eller jeg kan lave en ny hurtignote i en bestemt mappe, eller jeg kan føje en kort linje til noten “Quick Notes” – altsammen altså med Shortcuts som jeg har samlet i en mappe på min iPhone homescreen.

Masser af ShortcutsMasser af Shortcuts

Jeg har også lavet et par Shortcuts som gør det nemt for mig at lave opgaver til projekter i Todoist – endnu en af de ting jeg brugte Drafts til hver eneste uge.

Derudover er jeg igang med at finde et bedre workflow til mine blogposts, der tidligere er blevet publiceret via en Drafts-action, men aktuelt kommer direkte fra Obsidian (eller muligvis via IA Writer, afhængig af nogle detaljer…)

Ingen endelig beslutning

Juryen har ikke helt afgjort om det er en langtidsholdbar løsning, men om ikke andet så er det altid lidt en armene-op-over-hovedet-oplevelse at lave Shortcuts der fungerer – og, om ikke andet, skaber illussionen af at være mere effektiv.

Foreløbig har jeg besluttet mig for at tage en uge med denne opsætning, og så får vi se om det fungerer i hverdagen.

Up next Man trækker i en løs tråd… …og så trævler hele den møjsommeligt strikkede app-sweater pludselig op. Okay, måske er metaforen lidt fortænkt, men altså – jeg gik igår igen igang Close but no
Latest posts En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side Nostatrip med troubaduren Har jeg nævnt at jeg godt kan lide tåge Hyg og Byg i Billund Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg