|||

Korte noter

Jeg bliver åbenbart bare aldrig 100% tilfreds med mine apps og tjenester, så jeg er ofte på besøg i App Store eller tager en tur forbi Tool Finder.

Ja, det er et misbrug.

Aktuelt er jeg igen blevet frustreret over Drafts, som på mange måder er supercool og løser en række småproblemer for mig på fin vis i hverdagen – men samtidig også er grim, overfyldt og temmelig uoverskuelig.

Noget af det kan man fixe ved at vælge færre actions i sidebaren eller rydde op i hvilke toolbars der bliver vist, men rigtig rent at se på bliver det nok aldrig.

Kan man tillade sig at brokke sig over at en app kan for meget?

Det er aldrig det samme vi vil have

På mange måder minder det mig lidt om Word, især i gamle dage.

En af grundene til at interfacet i Microsoft Word blev så ekstrem proppet var, at alle brugerne bare ønskede sig en lille håndfuld helt centrale funktioner – det var bare aldrig de samme funktioner fra bruger til bruger, og så blev Microsoft nødt til at lave dusinvis af features som allesammen skulle ligge i menuerne, og så blev det overlæsset og uoverskueligt.

Nu er Drafts trods alt noget mindre oppustet end Word, men jeg har lidt den samme fornemmelse af ikoner og designelementer og mere eller mindre uigennemskuelige knapper over det hele.

Og derfor er jeg altså igen-igen på jagt efter noget lidt nemmere og pænere til at håndtere mine små, midlertidige noter – men det er ikke nemt.

Enkel og kompliceret – samtidig, tak

For udover ‘rent og enkelt’, skal det afgjort også være muligt at gøre noget med teksten; sende den videre, dele den, manipulere den på en eller anden måde.

Det kan være ved at starte en besked i Messages, gemme teksten som en md-note i Files-appen eller formattere den til Rich Text.

Omvendt skal en eventuel Drafts-erstatning altså heller ikke kunne “for meget”, så tingene bliver for komplekse og rodede.

Problemet er dog altså, at det næppe er rimelig at kræve, at en app er avanceret nok til lige præcis at håndtere MINE behov, men enkel og minimalistisk når det gælder alt det jeg ikke skal bruge…

Taio to the rescue?

Foreløbig har jeg – indrømmet lidt modstræbende – valgt at teste Taio-appen, som jeg har i en 14-dages prøveperiode.

Taio kan en hel del af det, som Drafts også kan, så basalt set er der bare tale om en Markdown editor, men dog med samme mulighed for at automatisere behandlingen af noterne, så man fx kan udtrække links fra teksten, dele noterne til andre apps eller lignende.

TaioTaio

Jeg har kigget lidt på Taio for et par år siden, men har ikke rigtig været parat til at forlade Drafts. Det er afgjort også ALT for tidligt at tage en beslutning nu, men her er mine hurtige takes:

PRO:

  • Fino interface, som er relativt rent og fungerer rimelig snappy, og føles ret Apple-agtigt
  • Noterne ligger i iCloud, så jeg har adgang til direkte at redigere dem fx i IA Writer (i modsætning til Drafts, der bruger sin egen sync)
  • Prisen er rimelig – $1,49/md – ca. ligesom Drafts
  • Masser af tastatur-genveje

CON:

  • Der er laaaaangt fra så mange nyttige Actions som i Draft - og en stor del af min udforskning de næste par uger er at finde ud af om jeg kan finde Taio-løsninger til de 4-5 vigtigste behov
  • Action-integrationen har en vis læringskurve (men det er jo ikke anderledes end fx Shortcuts, eller hvis man vil lave sine egne Drafts-actions)
  • Appen er ikke blevet opdateret de sidste 6 måneder – så man kunne godt være lidt nervøs for holdbarheden

Så - stay tuned for Taio.

Up next Hvilested med hvileplads Man trækker i en løs tråd… …og så trævler hele den møjsommeligt strikkede app-sweater pludselig op. Okay, måske er metaforen lidt fortænkt, men altså – jeg gik igår igen igang
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot