|||

Kort og godt

Fantastisk fint lille essay om aforismer og de korte fyndords rolle i filosofiens historie - via Føljeton.

“Much of the history of Western philosophy can be narrated as a series of attempts to construct systems. Conversely, much of the history of aphorisms can be narrated as an animadversion, a turning away from such grand systems through the construction of literary fragments. The philosopher creates and critiques continuous lines of argument; the aphorist, on the other hand, composes scattered lines of intuition. One moves in a chain of logic; the other by leaps and bounds.”

Aphorisms tell philosophy’s history as fragments, not systems – Andrew Hui | Aeon Essays

Up next Ingen adgang Læs senere Jeg slås (som læserne vil vide) mere eller mindre kontinuerligt med tre store udfordringer, jeg håber en dag at få styr på. Eller mere præcist: jeg
Latest posts Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist