Kobo highlight opdatering

For nogle dage siden brokkede jeg mig over, at man ikke kunne eksportere highlights og annotationer fra Kobo’en – en af de få snubleblokke, som nææææsten kunne få mig til at fortryde skiftet fra Kindle.

Men nu har jeg så prøvet et par (delvise) løsninger, og selvom de absolut ikke er optimale, så er situtationen knap så katastrofal som før.

Jeg var så snedig igen at søge efter ‘kobo highlights export’ i et par variationer og gravede lidt ned i mulighederne. Det havde jeg gjort før, men gik lidt kold i de småbesværlige instruktioner.

Denne gang vidste jeg dog, at der ikke var nogle nemme løsninger, og var nok lidt mere åben for input.

To “løsninger”

Jeg faldt meget hurtigt (igen) over instruktionerne her, og har lige prøvet to af dem.

Ingen af dem er som sagt optimale – de er nærmest klodsede – men…de virker. Sort of.

Begge kræver nemlig, at man slutter Kobo’en til en computer, hver gang man vil eksportere sine noter, og det er sgu lidt rodet, især sammenlignet med Kindlen.

Anyway, løsning 1 handler om at ændre i en config-fil, så man får et nyt menupunkt som giver adgang til at eksportere highlights fra en bog (en af gangen).

Når dét først er gjort er det jo nemt nok, men eksporten er en fuldstændig skrabet txt-fil, uden formattering overhovedet, og uden angivelser af nogensomhelst form for metadata udover titel – ingen forfatter, sidetal, dato eller andre relevante informationer…

Løsning 2 er marginalt bedre, men kræver konto på Kobonotes, og selvom bagmændene lader til at være flinke mennesker, så virker det lidt som noget der burde være integreret i Kobos egen tjeneste.

På Kobonotes kan man uploade en sqlite-fil (som man også skal grave ned at finde på Kobolæseren hver gang man har lavet nye highlights), så selvom det betyder at man har alle highlights fra alle sine bøger samlet, så er de stadig klinisk renset for metadata, og kan kun eksporteres som pdf’er fra webtjenesten til min egen computer (så der er en del trin involveret, hvis jeg også vil have dem som Markdown).

Som sagt – det “virker”, men der er langt op til Kindle-systemet – som ikke engang er særlig fedt i sig selv.

Der burde være mulighed for lidt ereader-disruption skulle man mene, selvom jeg har en anelse om, at det også skyldes en hel masse business bag kulisserne, både i bogbranchen, hos udgiverne og i techland.

Det er så bare os læsere det går ud over. Suk.


Tags
tech

Date
July 29, 2022