|||

Keep It er endelig blevet en keeper

Man skal aldrig gå tilbage til en fuser.

Det er ikke desto mindre hvad jeg netop har gjort med Keep It.

Denne gang er det dobbelt pinligt fordi det kun er 3 måneder siden jeg prøvede sidst, og fordi jeg jo i december ’21 brugte en hel masse penge på DEVONthink, der skulle være det absolut bedste bud på en database med al min research, mine pdf’er, mine bogmærker og alt det andet, som udgør mit digitale (arbejds-)bibliotek.

Igen var det en opdatering der lokkede, og hvis stjernerne vil kan det måske blive denne update der kommer til at gøre forskellen?

Den store boks med alting

Keep It er jo en app (macOS, iPadOS og iOS) der fungerer som en slags base med pdf’er, bogmærker, emails, noter, etc, og som kan organisere det på en masse måder – i mapper, ‘bundles’ og med tags – som kan gøre det lidt nemmere både at gemme, finde og bruge alt det meget researchmateriale.

Tidligere har min oplevelse dog været, at sync og søgning har været langsom og besværlig, og der har bare generelt været for mange små knaster.

Så hver gang jeg har prøvet, har jeg opgivet igen efter kort tid.

Keep It version 2.0, som jeg prøvede i foråret, var ganske vist kommet et godt stykke videre, men manglede alligevel lidt finish.

Forleden blev jeg dog så igen lokket til at prøve af endnu en opdatering – og selvom Keep It ikke er perfekt, så er der dog denne gang et eller andet der klikker.

Så måske er Keep It blevet en keeper?

En lokken, men også en frustration

Jeg tror der er et par ting, som denne gang gør en forskel.

Hvad angår Keep It selv, så er der kommet en fin integration med Finder på Mac, og derudover ellers bare en røvfuld mindre justeringer, som i denne uge har gjort det meget nemmere at arbejde med, synes jeg.

Men den måske største ændring er i virkeligheden sket uden for Keep It, nemlig i min brug af DEVONthink.

Der er ingen tvivl om, at DEVONthink er et crazy kraftfuld stykke software, og jeg har især været begejstret for søgninger der bare finder alting, superhurtigt og inklusive ting man egentlig ikke havde regnet med at finde.

Men DEVONthink er måske også for avanceret til mig, og jeg har ikke fundet en god måde at reducere kompleksiteten på i min brug i hverdagen.

Der er simpelthen for meget støj, både visuelt og interaktionsmæssigt.

Jeg synes interfacet er rodet og uoverskueligt, og det er også meget ofte at jeg simpelthen ikke rigtig kan få DEVONthink til at gøre det jeg vil (eller måske rettere: bare ikke kan finde ud af at bruge softwaren korrekt).

Og dét er nok medvirkende til, at jeg føler at Keep It lige nu føles som lidt af en redningsplanke.

Er 17. gang lykkens gang?

Jeg tror og håber at appen har præcis den rigtige balance mellem funktioner og enkelhed – og at den derfor kan passe til mine behov for et sted at samle al min research, inklusive lidt private papirer som manualer, træningsprogrammer og den slags.

Ideen er dog primært at fokusere netop på materiale og research, og så have mine egne noter og input liggende i en anden app – aktuelt NotePlan 3, men vi ved jo godt at det kan skifte i morgen…

Så ligenu er jeg altså forsigtigt optimistisk med Keep It (igen-igen), meeen ved også godt at det sagtens kan være jeg rammer en mur endnu engang.

Up next Tilbage på jobbet Varm morgen
Latest posts QikReview – Dune 2 QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde