|||

Karakterernes forfald

Jeg er jo ikke den første der bemærker, at karakterer og ratings efterhånden bevæger sig inden for et meget lille spænd.

Jeg så et sted, at hvis man fx rater sin chauffør på Uber under 5 ud af 5 stjerner, så bliver man betragtet som et dumt svin.

Men altså - i princippet burde det jo være sådan, at man udnyttede alle 5 stjerner - og 3 burde vel være den solide middelkarakter?

Det er bare lidt svært at implementere, for selvom man jo bare kan udnytte den fulde skala til sine egne private ratings, så er det problematisk hvis det får reelle negative konsekvenser for en restaurant, en chauffør eller lignende.

Stars

Anyway, jeg sidder bare lige og tænker på det, fordi jeg kan se at mine stjerner på Goodreads nok er begyndt at glide lidt…

Jeg giver som regel 4 stjerner, nogle gange 5, og en enkelt gang imellem 3. Det kan selvfølgelig have noget at gøre med, at jeg bruger en del tid på at vælge de bøger jeg læser, så jeg sjældent rammer helt skævt, men alligevel.

Det samme gør sig gældende på IMDB, i øvrigt.

Problemet er jo, at det er svært at lave et hårdt reset, men jeg tror jeg vil forsøge at være bevidst om det, og måske lave en løbende justering.

Up next Jeg troede jeg godt kunne tage billeder… Hold. Nu. Op. The International Photography Awards celebrate the marvels of motion Ingen adgang
Latest posts De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen