|||

Jeg leger med nyt keyboard

Her forleden faldt jeg ned i kaninhullet med mekaniske keyboards, der virkelig er et af de sjoveste nørdeuniverser jeg er stødt på for nylig. Dét skriver jeg snart meget mere om, men foreløbig bare en ultrakort post om mine allerførste oplevelser med et temmelig hardcore keyboard jeg har lånt af min tastatur-guru Esben Hardenberg.

Det tastatur jeg har lånt er et KBDfans, der er tungt som bare pokker på den fede solide måde - og selvom jeg jo helst ville ønske mig et helt sort tastatur - måske oven i købet uden bogstaver på tasterne - så er det faktisk ret flot, med beige, grå og røde caps.

Mere farverigt end jeg er vant til - men pokkers lækkertMere farverigt end jeg er vant til - men pokkers lækkert

Det er lidt højt at skrive på - man burde nok bruge en håndledsstøtte, men det er med MX Red Silent-switches, der virkelig ikke lyder af meget, og det er nok vigtigt på mit kommende fælleskontor (selvom jeg er gammel nok til at savne den nostalgiske lyd af smækkende IBM-brædder).

Tasterne er aldeles okay at skrive på - føles ganske lækre. Men jeg skal nok lige vænne mine fingre til at bevæge sig lidt mere, fordi der er så meget mere travel på tasterne end især det nye MacBook Pro-tastatur.

Form og funktioner

Ellers er formfaktoren jo meget fin. Jeg kan lide layoutet med piletasterne til højre. Det er til gengæld som om command-tasten lige sidder et nøk længere til venstre for mellemrumstasten end jeg er vant til. Men det er jo også et spørgsmål om at bruge det lidt…

Nåja, og så ved jeg ikke om det er en indlagt udfordring, men æ- og u-tasterne er byttet om! Nu skriver jeg stort set altid ti-finger uden at se på tasterne, så det gør ikke så meget, men lige først var jeg sgu lidt forvirret :-)

Jeg sidder også lige og opdager, at man ikke på iPad kan få adgang til de samme genveje som man kan når man bruger Apples eget “Smart Folio Keyboard”. Og det er sæføli lidt ærgerligt, men det er nok også en lidt speciel usecase?

Anyway, det var bare det korte, første indtryk. Jeg skriver snart igen om min nye (genfundne) kærlighed til mekaniske brædder…

Up next Samtale fremmer forståelsen Jeg kan allerede høre meningsmaskinens backlash rumle i horisonten, men nu lægger jeg lige min kyniker-kasket et øjeblik, m’kay? Jeg synes faktisk Off grid Lidt sær dag. Udover nyhedsbreve har jeg kun fået én email. Det er temmelig sjældent at indbakken er så stille…
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot