|||

HomePod Mini-eksperiment

Som regel synes jeg faktisk, at jeg er ganske god til at lave research på mine køb – ofte i en grad så jeg ender med ikke at købe noget.

Men i den forgangne uge var jeg sgu lidt for kvik på aftrækkeren, da jeg indkøbte ikke bare én, men hele to af Apples HomePod Mini.

Jeg havde (lidt for hurtigt) læst en artikel på The Verge og (mis-)forstået at Apple Home fremover med iOS 16 ikke længere ville kunne bruge min iPad som såkaldt Home Hub og udføre de automatiske indstillinger af vores Philips Hue-lamper.

Jeg har ganske vist en Apple TV-boks, men den slukker vi helt for hver aften, så den ville ikke kunne løse opgaven med blidt at tænde lyset hver morgen.

Uanset hvad, så viste det sig senere, at man bare kan lade være med at opdatere Home-appen i iPadOS 16, så katastrofen var heller ikke større.

Men det nåede jeg altså ikke lige at fange. Suk.

Alternativ hjemmeløsning

I stedet kastede jeg mig så over HomePod Mini, der kan fungere som Hubs – indrømmet også fordi jeg ikke har været helt tilfreds med vores ellers lækre B&O køkken-højttaler, der skal tændes hver gang, og hvor man liiiige skal bruge de der irriterende 5-6 sekunder på at koble sig til med Bluetooth.

Og skulle man ikke ved samme lejlighed lige snuppe en ekstra med til soveværelset?

Det skulle man.

Jeg synes oven i købet at Mini’erne faktisk var okay rimelige i pris, taget i betragtning af det er Apple-gear, og der var søreme også en butik, der kunne levere to dage efter.

Så langt, så godt. Men så begyndte udfordringerne at melde sig…

Danglish

Der er primært to ting, der har voldt problemer.

Jeg havde for det første ikke rigtig gennemtænkt, at HomePod Mini ikke officielt er til salg i Danmark, og derfor ikke tilbyder Siri på dansk.

Så jeg måtte slå alle mine Siri’er over på engelsk, og selvom det faktisk på en eller anden sær facon næsten føles mere naturligt at tale danglish til apparaterne, så er det lidt rodet.

Samtidig måtte jeg hoppe en del frem og tilbage mellem mine Apple ID’er – jeg har nemlig fra gamle dage et US ID, fordi man ikke kunne købe særlig mange danske apps. Og det er i hverdagen ret uproblematisk, men gav altså en del knas her, fordi jeg også har et dansk ID, som jeg bruger til nogle af mine Apple-tjenester.

Den lukkede have

Den anden udfordring er, at HomePod Mini naturligt nok er knyttet relativt tæt til Apples egen økosystem, og især meget, meget gerne vil spille sange fra Apple Music – som jeg ikke har abonnement på.

Jeg er forholdsvis glad TIDAL-bruger, ikke mindst fordi dén tjeneste er integreret i min Bluesound-afspiller på det store anlæg – og i øvrigt var pionér på musik i fuld cd-kvalitet (plus ekstra) på streaming.

Så jeg skifter ikke lige med det samme. Man kan dog godt spille både TIDAL-musik og podcasts fra andre apps på Mini’erne, men det kræver AirPlay-overførsel, og kan ikke startes med en stemmekommando – og det er sgu lidt irriterende.

Ah, well

På en lidt mere positiv note må jeg sige, at de faktisk spiller ganske udmærket, især deres størrelse taget i betragtning – og det er fint at kunne koble dem sammen, så musikken følger med mellem værelse og køkken.

Jeg har også allerede haft fin spas med at kommandere med de små pods – både med musik, radio, påmindelser, timere og andet som jeg plejer at bruge uret til, men som lige er en anelse mere convenient når man bare kan tale til en dims ovre i hjørnet.

Når dét er sagt, så skulle jeg nok have undersøgt tingene lidt bedre, og jeg er ikke sikker på at der stod to HomePod Mini derhjemme, hvis jeg havde lært at læse indenad, og hvis ikke shopping-fingeren havde kløet usædvanligt meget dén dag…

Up next 2000 dage i træk Dråbedag
Latest posts Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning Med hiv og sving over den digitale kløft