|||

Hey dig selv

I sidste uge lancerede Basecamp endelig den nye email-tjeneste Hey som de har teaset for hele foråret.

Hey er et forsøg på at gentænke vores brug af email i hverdagen, med nye måder at håndtere indkommende emails på, automatisk sortering og meget mere.

De første dage var det på invite only, og det var naturligvis med til at skabe lidt buzz.

På godt og ondt havnede Hey så midt i en større (medie-)ballade med Apples App Store, men det behøver vi ikke bruge tid på nu.

Til gengæld ville jeg gerne lige nedfælde et par tanker om Hey - hvad der fungerer og hvad der måske er mindre optimalt, i hvert fald for mig. Det er dog vigtigt at sige, at jeg kun har brugt Hey i 4-5 dage, og “kun” har brugt Hey som min private emailkonto.

Hej med dig selvHej med dig selv

Og så lige et par andre grundlæggende ting:

Hey er - indtil videre - både email-tjeneste og -app, så man laver en hey.com-mail, og kan så vælge at forwarde en eksisterende (men kun én) emailkonto til Hey (det har jeg gjort).

Man kan altså ikke importere ældre mails, så på nogle måder er det - igen, på godt og ondt - en frisk start, eller i hvert fald muligheden for det.

De fine ting

Men lad os begynde med tre ting, som jeg synes er cool.

  1. Sortering af mails

Når man får en mail fra en afsender man ikke tidligere har fået noget fra, så bliver man bedt om at tage stilling til, hvordan mails fra den afsender skal behandles.

Man kan vælge at beholde dem i sin Imbox (ja, med ‘m’ - det står for Important Box…), eller sende dem direkte ned i to andre ‘mapper’ - The Feed, som er til nyhedsbreve og den slags, eller The Paper Trail, som er til kvitteringer, billetter, og så videre.

Når man har valgt vil den aktuelle mail og alle fremtidige mails blive anbragt sammesteds, indtil man evt ombeslutter sig, naturligvis.

Men man kan også vælge helt at sige nej tak til emails fra afsenderen og give dem tommelen nedaf. Så ser man aldrig mails fra dem igen (men kan altid ombestemme sig senere).

Det er ikke det samme som at klikke på ‘unsubscribe’, som ofte er risikabelt, hvis mailen kommer fra mere eller mindre åbenlyse spammere.

  1. “Sæt tilside”/“Svar senere”

Når man så kigger på de mails, der rent faktisk får lov til at sidde prominent i Imboxen, så er det nemt at sætte dem til side til senere, eller med det samme give dem mærkatet “Svar senere”.

Så bliver de anbragt i en lille bunke i bunden af skærmen, så man ikke glemmer dem, men på den anden side heller ikke har dem lige i fjæset hele tiden.

Der er mange andre mail-apps som arbejder med ‘snooze’-funktioner og lignende, men jeg synes Heys løsning virker mere…naturlig.

  1. Privatlivsbeskyttelse

En fin lille bonusfunktion er Hey privatlivsværn. I rigtig mange mails, især nyhedsbreve og anden markedsføring, bruger afsenderne “usynlige pixels” - små trackere, der afslører om man åbner mailen, hvor længe man læser, og andre detaljer.

Dem blokerer Hey for - og fortæller oven i købet at de gør det, så man har mulighed for helt at droppe mails, der benytter sig af tracking.

De…mindre fine ting

Hey opererer med en to-ugers prøvetid, og ellers koster tjenesten $99 om året. Det er i sig selv en lang diskussion at tale om abonnementer, prisniveauer og “hvorfor skulle jeg betale for email, når jeg kan få det gratis så mange steder?” - men dén gemmer vi til en anden gang.

For nu vil jeg bare sige, i åbenhedens navn, at jeg netop i dag har tegnet abonnement for et år, for at støtte Basecamp (firmaet bag), og deres arbejde.

For selvom Hey absolut ikke er perfekt, heller ikke for mig, så er der mange gode ideer, og jeg håber at Basecamp tjener nok penge til at de forsat kan udvikle videre på Hey de kommende måneder.

Anyway, tre irriterende ting ved Hey:

  1. Kun Hey-mail

Den formodentlig største hurdle for mange er nok, at man kun kan bruge sin Hey-email i Hey. Det er altså ikke ligesom i Mail eller Spark, hvor man kan lægge flere forskellige konti i sin indbakke. På den måde fungerer Hey ligesom Gmail.

Jeg måtte altså vælge at bruge min private mail i Hey, og kunne ikke have både privat- og arbejds-mail i appen.

Man kan ikke engang vælge at bruge sit eget domæne, så jeg kan ikke sætte det op så jeg fx sender fra min podLAB-mail. Det er dog noget de lover vil komme senere.

  1. Ingen sletteknap i Feed

Et andet irritationsmoment - som jeg har skrevet til supporten om - finder man i feedet med nyhedsbreve og lignende.

I udgangspunktet ligger de forskellige mails som en slags “sammenfoldede” kort i omvendt kronologisk rækkefølge, som man så kan vælge at se i fuld længde enkeltvis, ved at klikke på en “See more…”-knap.

Men man kan hverken vælge at “See less…” eller slette en mail fra Feedet, og det betyder at man nogle gange skal scrolle crazy meget, hvis man har foldet et par lange nyhedsbreve ud, men gerne vil ned til en ældre mail. Det er jo bare dumt.

  1. Ingen genveje i iPadOS

På macOS og i browserappen er der massevis af genveje, som gør det nemt at hoppe rundt i Hey, men igen af disse shortcuts har (endnu?) fundet vej til iPad-appen.

Jeg er relativt sikker på, at de nok skal komme senere, men det er godt nok irriterende lige nu…

Skal du ha’ en Hey-mail?

Nu er nørdekvotienten her på bloggen nok relativt høj, så - ja, måske skal du i hvert fald prøve Hey i 14 dage.

Men ellers vil jeg sige, at Hey med sit prisniveau, sine mange meget firkantede holdninger og procedurer, og sine nuværende begrænsninger næppe er for de flere.

Men jeg har altså snuppet et abonnement og sat Hey til at fungere som min private mailkonto, og så glæder mig til at se hvad folkene på Basecamp finder på de kommende måneder.

Up next Det er svært at spå etc. etc. Ray Kurzweil er berømt og berygtet for sine forudsigelser om den teknologiske udvikling. Han har haft nogle gode træffere, men er han ved at miste Jeg pjækker ikke, jeg ser tennis
Latest posts Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side Nostatrip med troubaduren Har jeg nævnt at jeg godt kan lide tåge