|||

Grøn(nere) jul

I dag planker jeg ganske enkelt 5 meget fine råd fra Greenpeace:

5 tips til at forgrønne julen:

Tip 1) Gør det til en tradition at introducere en ny, plantebaseret ret til julebordet. Der findes et væld af opskrifter, som både indeholder de klassiske favoritter og mere til i ægte vegansk stil.

Tip 2) Et godt og simpelt tip er helt at undgå unødvendig indpakning og i stedet pakke julegaverne ind i gamle tryksager, magasiner, aviser, tomme æsker eller stofduge, som allerede findes derhjemme. Og udskifte plastiksløjfer og -bånd med ting, du finder i naturen, såsom kogler, bær og små gran- eller fyrrekviste.

Tip 3) Det kan hurtigt blive til en stor mængde uholdbart plastik-krimskrams, produceret på den anden side af Jorden, når børnenes julekalender og julegaver skal i hus. Samtidig har gaverne sjældent en langvarig værdi - går snart i stykker eller i glemsel blandt alt det andet legetøj. Giv oplevelser som skovture, spilleaftener eller getaways i stedet.

Tip 4) Vi er heldigvis ikke kun forbrugere af ting og sager; vi er også venner og familiemedlemmer. I de relationer, vi indgår i ved juletid, kan vi forsøge at skabe ringe i vandet ved at snakke med andre om klima- og miljøvenlige alternativer. Det kan fx være en grøn, faktuel julequiz, når julegave-udpakningen er overstået. En anden ide kunne være at tage en grøn udfordring såsom en januar uden kød.

Tip 5) Sidste gode tip er at købe eller ønske sig færre ting af høj kvalitet, der holder længere eller at begrænse gaverne. Aftal for eksempel, at I kun giver én gave til én anden person juleaften, i stedet for at alle giver til alle.

Up next Stående svaner streaming in the dark
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh