|||

Grøn(nere) jul

I dag planker jeg ganske enkelt 5 meget fine råd fra Greenpeace:

5 tips til at forgrønne julen:

Tip 1) Gør det til en tradition at introducere en ny, plantebaseret ret til julebordet. Der findes et væld af opskrifter, som både indeholder de klassiske favoritter og mere til i ægte vegansk stil.

Tip 2) Et godt og simpelt tip er helt at undgå unødvendig indpakning og i stedet pakke julegaverne ind i gamle tryksager, magasiner, aviser, tomme æsker eller stofduge, som allerede findes derhjemme. Og udskifte plastiksløjfer og -bånd med ting, du finder i naturen, såsom kogler, bær og små gran- eller fyrrekviste.

Tip 3) Det kan hurtigt blive til en stor mængde uholdbart plastik-krimskrams, produceret på den anden side af Jorden, når børnenes julekalender og julegaver skal i hus. Samtidig har gaverne sjældent en langvarig værdi - går snart i stykker eller i glemsel blandt alt det andet legetøj. Giv oplevelser som skovture, spilleaftener eller getaways i stedet.

Tip 4) Vi er heldigvis ikke kun forbrugere af ting og sager; vi er også venner og familiemedlemmer. I de relationer, vi indgår i ved juletid, kan vi forsøge at skabe ringe i vandet ved at snakke med andre om klima- og miljøvenlige alternativer. Det kan fx være en grøn, faktuel julequiz, når julegave-udpakningen er overstået. En anden ide kunne være at tage en grøn udfordring såsom en januar uden kød.

Tip 5) Sidste gode tip er at købe eller ønske sig færre ting af høj kvalitet, der holder længere eller at begrænse gaverne. Aftal for eksempel, at I kun giver én gave til én anden person juleaften, i stedet for at alle giver til alle.

Up next Stående svaner streaming in the dark
Latest posts Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for?