|||

God udvikler-service

Mange apps, især fra (mere eller mindre) indie-udviklere benytter sig af åbne betatests – på Apple-platformene er det typisk via Testflight.

Jeg ælsker at deltage i den slags – dels fordi det føles lidt VIP at have adgang til nye features før de bliver almindeligt tilgængelige, dels fordi det giver en chance for at sende feedback og forslag tilbage til udviklerne.

Det er indrømmet ikke hver gang jeg møder en bug, at jeg tager mig tid til at lave screenshots og dokumentere det og sende en besked tilbage, men jeg prøver så ofte jeg kan.

Aktuelt deltager jeg relativt aktivt i to Testflights – for NotePlan og for Readwise Reader.

Derudover er jeg med i tre flere for apps som jeg faktisk ikke rigtig bruger, og som jeg nok bare burde droppe, men når det gælder NotePlan og Reader sørger jeg altså for at give så meget feedback som jeg kan.

Feature-forslag og god feedback-feedback

Det er langt fra altid at jeg så hører tilbage fra udviklerne – og det er fint. Nogle gange har jeg jo bare behov for at melde, at jeg er faldet over en fejl. Andre gange handler det dog mere om at give feedback på UI eller funktioner, og så sker det heldigvis jævnligt at udviklerne (eller en supportmedarbejder) svarer tilbage, ganske ofte også med opfølgende spørgsmål. Det er som regel en god oplevelse.

Feedback på feedbackenFeedback på feedbacken

Eduard fra NotePlan svarer i øvrigt ikke tit på beta-feedback, til gengæld er han superaktiv i NotePlan-kanalen på Discord, hvor man ofte kan finde ham i en frem-og-tilbage-dialog med brugere om detaljer af design, features eller mere generelle ideer om appen. Det må være krævende, men føles ekstra cool når man har fat i udvikleren selv.

Forslag til ny funktion

Anyway, alt dette bare som optakt til gårsdagens lille optur. Jeg skrev for et par uger siden med feedback til Readwise Reader-folkene med ideen til en ny funktion.

Reader er i øvrigt en ret avanceret læs-senere-tjeneste, som også giver mulighed for at dele highlights fra artikler og pdf’er til noteapps som fx Obsidian eller Notion.

På det seneste har Reader også tilføjet automatiske AI-opsummeringer af alle de artikler man gemmer, og jeg foreslog at disse summaries automatisk skulle deles med de øvrige highlights – så man i sin note med citater i fx Obsidian også har et kort resume af hele artiklen.

Jeg var afgjort ikke den eneste med dén idé – men ikke desto mindre blev jeg rigtig glad for at få nedenstående mail fra Reader-udviklerne, som bare giver mig en god fornemmelse af at de lytter til deres brugere, og samtidig yder fin service ved at gøre mig opmærksom på, at den ønskede funktion nu er tilgængelig til beta-test.

Well done, Readwise!

Mailen fra Reader

Hey Anders, hope your week is off to a great start :)
I’m following up on your previous feature request to let you know that you can now export your Reader auto-summaries to your note taking app. If you’re using Notion, your summaries will be included in your exports automatically.
If you’re using a templated note taking app such as Obsidian, Roam, Obsidian, Logseq, or general Markdown, you will need to update your export template. Please note that this update will not retroactively add summaries to previously exported documents so as to not overwrite your notes.
Hope you enjoy! If you have any questions of feedback, please let me know!

Up next Cooking with data Obligatorisk ProFie
Latest posts OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side