|||

Fuldskærmsproblemer på Mac

Fuldskærmsvisning af apps på Mac kan være en god hjælp til at fokusere – fordi man så ikke rundt om den aktive app kan se mail, Twitter, noteprogram, musikafspiller og hvad man ellers har åbent.

Det er jo noget man (jeg) er vant til – og rigtig glad for – på iPad, hvor det også er relativt nemt at sætte to apps side-om-side.

Men på Mac fungerer det faktisk overraskende dårligt – og Apple gør meget lidt ved problemerne, selvom der dog er kommet en lille opdatering i macOS Monterey.

For nu bare at tage et par eksempler:

Når jeg har et vindue i fuldskærms-modus (uanset om jeg bruger det eller ej), og vil gemme fx et dokument, så hopper fokus ud af save-boksens titelfelt, så jeg er nødt til manuelt at klikke i titelfeltet for at kunne navngive det jeg gemmer.

Hvorfor?

Jeg oplever ofte, at hvis jeg har en app i fuldskærm, og CMD+tab’er over i anden app, så hopper den bare tilbage til fuldskærmsappen. Så bliver jeg simpelthen tvunget til at vælge den anden app via Mission Control eller docken.

Det er jo en decideret fejl.

For nylig har Apple så med macOS Monterey gjort det marginalt nemmere at udskifte en app, hvis man har to fuldskærms-vinduer i side-by-side (som er superpraktisk hvis man fx gerne vil læse artikler i Safari og tage noter i Craft samtidig – med så få distraktioner som muligt).

Men det er stadig clunky, og kræver en langsommelig og uigennemskuelig mouse-over på trafiklys-knapperne øverst i vinduet.

Og så sent som i går opdagede jeg en fejl, som gjorde at hvis jeg ville åbne et nyt vindue fra en app, der var vist i fuldskærm side-om-side med Safari, så lagde det nye vindue sig oven på, så jeg hverken kunne bruge Safari eller det gamle vindue i appen.

En bug? Det håber jeg næsten…

Så – Apple? Gider I lige fikse jeres lort?

Up next Øeh hallo? Aften ved Kerteminde
Latest posts Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning Med hiv og sving over den digitale kløft