|||

Dommer på Open Data Challenge 2019

I dag havde jeg fornøjelsen af at være med i dommerpanelet på Open Data Challenge i Aarhus.

Formiddagens pitch og præmieuddeling var den foreløbige kulmination på et længere forløb med workshops, idéudvikling og en masse arbejde hos de grupper, som stod på scenen for at fortælle om deres koncepter.

De var fordelt i kategorierne ‘mobilitet’ og ‘turisme’ og skulle naturligvis bruge åbne, offentlige data (og evt andre data) som en væsentlig parameter.

Derudover lagde vi i dommerpanelet vægt på bæredygtighed, problemløsning og - sæføli - værdi for de potentielle brugere.

Delebiler og autocamping

Det var svært at vælge, men vi endte med at give førstepræmien i mobilitets-kategorien til Coo - en delebilsordning med et par gode twists - og til PinTrip i turismeafdelingen - en guideapp specifikt til autocampere.

De var ikke perfekte, men havde begge den rigtige blanding af brugerfokus og god brug af de åbne data.

Det var rigtig spændende at være med, og som en af mine meddommere kommenterede, så kunne man godt deltage i den slags i hvert fald en gang om måneden :-)

Up next Lyddigte Jeg har en svaghed for konceptkunst, der snerper i retning af morfar-jokes eller i hvert fald indforstået studentikositet (hvis det er et ord). For Det evindelige samle-research-projekt fortsætter Jeg er som altid på jagt efter bedre rutiner - i disse dage handler det om research og bogmærker. Og ja, jeg også stadig fuldstændig klar over, at
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot